Tesla-bilene kan nå bytte fil uten godkjenning fra sjåføren

Men foreløpig bare i USA.

Amerikanske Tesla-kunder fikk i går en oppdatering til bilene sine som åpner for at bilen kan bytte fil i «Navigate on Autopilot»-modus helt av seg selv.

Navigate on Autopilot betyr at bilen i praksis kjører selv på motorveien. Den plasserer seg i riktig fil når du skal ta en avfart, og bytter også fil automatisk. Tidligere har imidlertid filskifter kun vært foreslått av bilen, hvorpå sjåføren har måttet godkjenne filskiftet med et flikk på blinklys-spaken.

Dette bringer definitivt Teslas biler et hakk nærmere full selvkjøring på motorveien – hvis funksjonen fungerer som angitt.

800 000 kilometer med testing

Den nye filskift-løsningen aktiveres ved å gå inn på autopilot-innstillingene og fjerne avhukingen for «Require lane change confirmation». Føreren kan velge å få varsler om kommende filskifter, enten med lyd, på skjermen eller gjennom vibrasjon i rattet.

Menyen har også fått et nytt valg som aktiverer Navigate on Autopilot automatisk hver gang en destinasjon plottes inn i navigasjonen.

Automatisk filskifte uten bekreftelse ble først rullet ut til kunder i Teslas Early Access-program forrige måned, og Tesla skriver i en bloggpost at funksjonen har blitt testet over mer enn 800 000 kjørte kilometer før utrullingen.

Testingen har vist at det å fjerne kravet om bekreftelse gir det samme sikkerhetsnivået som før, ifølge selskapet.

Denne bekreftelsen er ikke lenger nødvendig for at bilen skal kjøre seg selv til destinasjonen.

Kun i USA

Tesla begynte å rulle ut de nye funksjonene gjennom sine sedvanlige «over-air»-oppdateringer i går, men foreløpig er de kun tilgjengelig for kunder i USA med Enhanced Autopilot- eller Full Self-Driving-pakkene.

De vil bli rullet ut i andre markeder i fremtiden, gitt validering og myndighetsgodkjenning, skriver Tesla.

annonse