Nyhet

Asus lanserer laptop med to 4K-skjermer

Core i9, dedikert grafikk og 32 GB RAM.

Computex-messen i Taiwan er i gang, og Asus har dratt en hel kaskade av PC-er ut av hatten.

Mest oppsiktsvekkende er nok Asus Zenbook Pro Duo (UX581), en ny 15,6-tommer med ikke mindre enn to 4K-skjermer. I tillegg til den vanlige skjermen har den nemlig en mindre, ultrabred skjerm (32:9) som utgjør omtrent halve overflaten på PC-ens base.

OLED, 4K og HDR

Resultatet er en løsning hvor du kan bruke de to skjermene som én flate, eventuelt ha ekstrafunksjoner på skjermen under. Vi har for eksempel sett maskinen brukt til spill, hvor hovedskjermen brukes til selve spillet, mens ekstraskjermen huser grensesnittet for strømming. Det kan i det hele tatt minne litt om Apples Touch Bar, bare i gigantstørrelse.

Skjermene har begge 4K-oppløsning, HDR-støtte og 100 prosent dekning av DCI-P3-fargerommet. Hovedskjermen er av OLED-typen, mens ekstrapanelet er en IPS-variant med matt belegg.

Zenbook Pro Duo har dessuten en pekeplate – plassert helt ute til høyre, ved siden av tastaturet – som også er en slags skjerm. Asus kaller det «Screenpad 2.0», og den kan for eksempel brukes som et numerisk tastatur.

Asus tok i bruk hele Computex-scenen til å vise frem Zenbook Pro Duo.

Heftig innmat

Maskinen kommer ellers med opptil en åttekjernet Intel Core i9-prosessor, 32 GB RAM og Nvidia Geforce GTX 2060-grafikk. Vekten er også nærmere en typisk gamingmaskin, med rundt 2,5 kilo, og det er sikkert også batteridriftstiden.

Asus lanserer for øvrig også en mindre 14-tommers variant kalt Zenbook Duo med den samme skjermløsningen. Denne får imidlertid «bare» full HD-skjermer og Geforce MX250-grafikk, og ingen i9-prosessor er tilgjengelig.

Asus har ikke offentliggjort noen priser for maskinene, men vi gjetter at de ikke blir spesielt billige. De ventes å bli tilgjengelige i høst.

Her kan du for øvrig se Asus' skrytevideo, som tydelig viser hvordan de ser for seg at den ekstra skjermen kan brukes.

Portabel gamingskjerm

Asus ROG Strix XG17.

Asus lanserte dessuten en ny portabel gamingskjerm kalt ROG Strix XG17. Det dreier seg om et 17,3-tommers IPS-panel med full HD-oppløsning, 240 Hz bilderate og skarve 3 millisekunders responstid. Det skal gjøre det til den raskeste portable skjermen på markedet.

XG17 har både micro-HDMI- og USB-C-porter, og er kompatibel med de fleste enheter på markedet – mobiler, nettbrett, PC-er og spillkonsoller.

Skjermen veier heller ikke mer enn 800 gram, og et integrert batteri skal gi tre timers driftstid. En times lading gir dessuten nok til 2,7 timers bruk, altså nesten fullt batteri.

Les også
Asus ZenBook Pro Duo: Innertier for deg som faktisk jobber på den bærbare
annonse