Denne skal konkurrere med Apple TV og Chromecast

Får støtte for 4K HDR og bedre lyd.

I natt viste Amazon overraskende frem en oppdatert strømmepinne, kalt Fire TV Stick 4K. Som navnet mer enn antyder får den støtte for å strømme video i 4K-oppløsning. Den blir den første oppdateringen etter at Amazon lanserte Fire TV Stick i fjor.

Den nye strømmepinnen plugges, akkurat som sin forgjenger, direkte inn i TV-ens HDMI-kontakt hvor den er skjult bak TV-en. Den gir deg tilgang til strømmetjenester for film eller musikk som Amazon Prime (selvsagt!), Netflix, Hulu, YouTube og Spotify. Dessverre glimter HBO Nordic med sitt fravær.

Konkurrerer med Apple og Google

Sammen med 4K-oppløsning med 60 bilder i sekundet støtter nykommeren alle de tre store HDR-standardene, HDR10, HDR10+ og Dolby Vision. I tillegg kommer støtte for Dolby Atmos-lyd. For å utnytte alle de nye mulighetene Fire TV Stick kommer med må du selvsagt har en god 4K-TV og eventuelt en Dolby Atmos-forsterker.

For å sørge for jevne 4K-strømmer måtte Amazon oppdatere innmaten i den lille strømmepinnen. Nå skjuler det seg derfor en firekjernet prosessor på 1,7 GHz og en ny og forbedret WiFi-brikke på innsiden av pinnen. Bluetooth 5.0 er også på plass. Ifølge Amazon er Fire TV Stick 4K inntil 80 prosent raskere enn den forrige modellen.

Den argeste konkurrenten blir helt klart Googles Chromecast, som det nå er klart vil komme i ny versjon innen få uker. For strømming av 4K-video vil også Chromecast Ultra og Apple TV 4K-bli konkurrerende strømmebokser. Begge konkurrentene har for øvrig støtte for HBO Nordic.

Samme pris som originalen

Til tross for at innmaten har blitt kraftigere og strømmekvaliteten høyere vil Amazons Fire TV Stick selges for samme pris som forgjengeren, altså 50 dollar, i alle fall i USA. Men det er kanskje ikke så rart med tanke på at konkurrenten Chromecast koster omtrent det samme. Hva strømmepinnen vil selges for i Norge, eller når den dukker opp her til lands, er foreløpig ikke kjent.

Også en fjernkontroll med støtte for taleassistenten Alexa ble vist frem, men denne er ikke klar for bestilling. I motsetning til Apples Siri og Googles Assistent er heller ikke Alexa offisielt støttet i Norge ennå.

Vi trodde Amazon var ferdige med lanseringene for en stund:
Se alt selskapet viste forrige måned »

(Kilde: Business Insider)

Les også
Apple åpnet for første gang opp for «casting» til Google-høyttalere
Les også
Nå har VGs TV-guide fått strømmeinnhold også
Les også
– Apple kommer med strømmetjeneste i over 100 land
Les også
Google slipper ny Chromecast – solgt i en amerikansk butikk ved et uhell
Les også
Amazons strømmepinne har kommet til Norge
Les også
Enorme forskjeller på strømmetjenestenes bildekvalitet - vi har sjekket
Les også
Apple TV 4K: Apple viser konkurrentene ryggen
annonse