Til hovedinnhold

Microsoft lanserer ny Intellimouse – med samme ikoniske design

Det kan hevdes at datamus flest ligner på hverandre, men noen former og farger er mer klassiske og gjenkjennelige enn andre. Blant de mer ikoniske datamusene har vi Microsofts Intellimouse, som nå foreligger i en «Pro»-utgave myntet på spillere.

Vi snakker altså om den samme formen og designen som da vi sist testet en Intellimouse – det er tolv år siden – men med oppgradert innmat. Museknappene skal være mer presise og selve sporingssensoren støtter nå opptil 16 000 DPI.

I tillegg er musa oppdatert med en «flettet» USB-kabel, sideknapper med bedre grep og et «baklys» der man selv kan bestemme fargen. Musa kommer for øvrig i både mørk og lys utførelse.

Men ellers er det altså ingen store forandringer sett mot den opprinnelige Intellimousen, og det er da også poenget med slike «gjenutgivelser» av klassiske designperler.

Ikke alene

For Microsoft er slett ikke alene om å ha lagd en datamus mange sverger til lenge etter at de først forsvant fra butikkhyllene. Et annet godt eksempel på en gjenfødt legende er Logitechs gamingmus MX518, som nylig kom tilbake i en oppusset utgave.

Det vi kanskje kunne ønsket oss med Microsofts nye Intellimouse Pro var en trådløs utgave, men nå er det jo slik at de lærde fremdeles strides om trådløst faktisk er raskt nok og pesist nok.

Men med tanke på at nettopp Logitech nylig lagde en kabelløs versjon av en av sine mest populære modeller, hadde det ikke vært utenkelig heller.

Når det gjelder lokal tilgjengelighet, får vi vite fra Microsoft Norge at Pro Intellimouse skal være å få tak i fra tidlig juli måned.

Femtifem år med mus:
Pekeredskapet som ikke lar seg danke ut >>>

(Kilde: The Verge)

annonse