Snart blir Teslaen din oppdatert til «Version 9» – dette tror vi kommer

Den største oppdateringen på to år skal by på en rekke forbedringer.

Tesla har i flere måneder varslet at de jobber med en stor programvareoppdatering av bilene sine, kalt «Version 9». Som navnet tilsier er dette den niende versjonen av programvaren i Teslas biler, og vil bli den største oppdateringen de har sluppet på to år da versjon 8 ble lansert.

Nå forteller Elon Musk i en melding på Twitter at oppdateringen skal være klar mot slutten av uken.

Tesla har hintet om oppdateringen i lang tid, og sa tidligere i år at den skulle være klar i sommer. Etter flere utsettelser virker det imidlertid som den endelig er klargjort for utrulling til alle Teslas biler.

Dette tror vi oppdateringen inneholder

Elon Musk har sagt at Autopilot-delen av programvaren som er i dagens Teslaer, Version 8, har hatt fokus på sikkerhet. I den niende versjonen vil det imidlertid låses opp flere avanserte selvkjøringsfunksjoner.

  • «Drive on Nav» / Navigate on Autopilot

Det er fortsatt ikke helt tydelig hva dette innebærer, men ifølge en Tesla-eier, som har sneket til seg en tidlig utgave av Version 9-oppdateringen, inkluderer det blant annet noe som kalles «Drive on Nav». Ordlyden er såpass vag at det kan bety ganske mye rart, men Electrek skriver det dreier seg om selvkjøring i avfarter på motorveien. Akkurat som at du kan skifte fil med autopilot aktivert skal du kunne bruke blinklyset mens du har autopilot aktivert til å kunne ta avfarter fra motorveien.

Det dukket også nylig opp en Model 3 med Version 9 installert, og der var navnet på funksjonen byttet til Navigate on Autopilot.

  • Dashcam

En av de få bekreftede funksjonene i Version 9 er en dashcam-funksjon for alle Teslaer som har betalt for autopilot. Ettersom Teslaer er utstyrt med en rekke kameraer for å holde bilen på veien, skal den neste programvareoppdateringen gjøre det mulig å lagre videoopptakene fra frontkameraet. I praksis får du altså et dashkamera, uten noe ekstra tilbehør.

Alt du trenger er en USB-minnepinne med «så mye lagringsplass som mulig» som du putter i USB-kontakten.

  • Oppgradert grensesnitt
Slik ser en Tesla-bruker for seg at et nytt Autopilot-grensesnitt kan se ut, hvor du lettere kan se om en bil befinner seg i blindsonen din.

Midtkonsoll-skjermen i Model S og X vil få et overhalt grensesnitt som matcher designet til Model 3.

Det betyr blant annet at navigasjonsinformasjon blir å finne på venstresiden av skjermen, og at kartet alltid er hovedskjermen, mens andre apper havner på toppen som individuelle vinduer.

Det er også ventet at den andre, mindre skjermen i bilene vil få en liten overhaling, og blant annet vise biler i blindsonen din, og ikke bare de foran deg.

  • Retro-spill

Du vil kunne spille en rekke Atari-spill direkte fra skjermen i bilen. Musk har nevnt Pole Position, Missile Command og Tempest er blant spillene som blir tilgjengelig ved lansering. Pole Position er et racingspill, og skal kunne styres ved hjelp av rattet i bilen, men naturligvis kun når bilen er parkert.

  • Smartere oppgradering

Du skal kunne oppdatere bilen fra mobilappen, slik at du slipper å sette deg inn i bilen for å starte nedlasting og installasjon.

Hvor mye av dette som stemmer, og om det kanskje kommer flere funksjoner, vet vi ikke før oppdateringen slippes.

Les også
Nå kommer den nye Tesla-oppdateringen – men den viktigste endringen utsettes
annonse