Tek.no

Nyhet

Huaweis Android-konkurrent skal angivelig vises frem denne uken

Hongmeng OS kan vises frem på utviklerkonferanse.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
5 Aug 2019 16:00

Førstkommende fredag vil Huawei angivelig dra sløret av sitt eget operativsystem, Hongmeng OS. Avsløringen skal være en del av en utviklerkonferanse de arrangerer i Dongguan, Kina.

Informasjonen stammer fra det kinesiske nettstedet Global Times. Samtidig skriver Reuters at Huawei-sjefer har sagt at programvaren primært er designet for såkalte IoT-enheter (tilkoblede smartprodukter), men at det første produktet med Hongmeng OS installert vil være en smart-TV fra Huawei-merkevaren Honor.

Hongmeng-mobil er på vei

Selv om det vil være en smart-TV som skal få det nye operativsystemet først, er det også ventet at mobiler vil få Hongmeng OS. Ifølge Global Times er en Hongmeng-mobil allerede i produksjon hos Huawei, og vil slippes en gang i løpet av året.

Det vil i så fall være Huaweis første mobil uten Android, som selskapet så langt har brukt i samtlige mobiler de har produsert de siste årene.

Hongmeng-operativsystemet skal for øvrig ha vært jobbet med i syv år.

Usikker fremtid

Forholdet mellom Google og Huawei ble satt på prøve etter at amerikanske myndigheter satte Huawei på en såkalt entity-list, som forhindret amerikanske selskaper å selge varer til dem.

Det rammet også Android, som sa de ikke lenger ville kunne støtte Huawei-mobiler. Problemet løste seg delvis i slutten av juni da Trump sa at Huawei igjen fikk kjøpe deler fra USA. De er imidlertid fortsatt på «entity»-listen, noe som skaper en del usikkerhet.

Det er ventet at Huawei vil slippe sin brettbare mobil Huawei Mate X etter sommeren, og toppmodellen Huawei Mate 30 Pro senere i høst. Mate X har vi allerede sett i bruk med Android, og alle rykter peker på at Mate 30 Pro vil gjøre det samme. Hongmeng OS vil heller brukes på litt billigere modeller, og sjansen for at disse slippes utenfor Kina med det første er nok veldig lav.

Les også
Huawei har lansert sin Android-konkurrent
annonse

Les også