Tek.no

Nyhet

VW-sjef: Snart når vi vippepunktet for elbiler

Mener prisene snart er lave nok til at flere ser på dem som et reelt alternativ.

Volkswagen
Niklas Plikk
12 Aug 2019 16:00

– Vi tror vippepunktet snart er her, og vippepunktet vil være like priser mellom elbiler og fossilbiler.

Det sa Volkswagen-topp Reinhard Fischer i et intervju med Automative News. Hans fulle tittel er senior vice president hos Volkswagen-gruppen, samt strategisk sjef for Volkswagens merkevare i Nord-Amerika.

I intervjuet gjør han rede for hvorfor han og selskapet mener at elbiler er fremtiden, og at markedet snart vil nå vendepunktet hvor elbiler har blitt såpass konkurransedyktig priset at de vil ta over for fossilbiler.

– Alle ser hvor vi er på vei

Norge er i en særstilling i verdenssammenheng når det kommer til kjøp av elbiler. For første gang i mars i år hadde vi en elbilandel på over 50 prosent av nybilsalget, mens i USA ligger det rundt to prosent.

Derfor er det i et ganske annerledes marked han kommer med følgende uttalelse:

– Når du har kommet over frykten for noe nytt, er en elektrisk bil et bedre valg for deg. Jeg tror ikke det kommer til å ta så mye overbevisning til. Det er en fundamental nysgjerrighet. Alle ser hvor vi er på vei. Spesielt når du ser at det å eie en elbil koster halvparten av hva en bensinbil gjør i vedlikehold, sa Fischer i intervjuet.

Volkswagen har sagt at de investerer mange milliarder for å tilrettelegge for en enorm økning i produksjonskapasiteten sin av elbiler. Målet skal være å kunne produsere mellom to til tre millioner helelektriske biler innen 2025.

Må løse ladeangsten

I det samme intervjuet sier han at de har gjennomført en rekke brukerundersøkelser, og ikke funnet noen problemer de ikke kan løse. Han peker blant annet på ladeinfrastrukturen:

– Rekkeviddeangst har blitt byttet ut med ladeangst. For hundre år siden ble bensin solgt på apotek. I dag har vi 122 000 bensinstasjoner i USA. Det har forvandlet seg fra en flaskehals til en forbruksvare. Elektrisk lading kommer til å bli nøyaktig det samme, konkluderte Fischer.

I Nord-Amerika bidrar Volkswagen til å bygge opp ladestasjoner via Electrify America, mens de er en del av Ionity-nettverket her i Europa. Ionity omtales som det tyske svaret på Teslas nettverk av superladere.

Les også: Slik blir Volkswagens nye billig-elbil »

annonse

Les også