Til hovedinnhold

Bil uten CarPlay eller Android Auto? Da har Amazon noe for deg

Lanserte flere nye Alexa-klare smarthøyttalere.

I natt klinket Amazon til med en overraskende lansering hvor de pumpet ut nye smartdingser til den store gullmedaljen.

Selskapet presenterte blant annet oppdaterte versjoner av Echo Dot og Echo Plus, og introduserte dessuten nye Echo Input og Echo Auto. Sistnevnte kan du plugge inn i bilen.

Alle de nye Echo-modellene selvsagt laget for å utnytte selskapets egen taleassistent, Alexa, som akkurat som Apples Siri og Googles Assistent kan utføre ulike gjøremål i hjemmet eller svare på spørsmål fra deg ved hjelp av stemmekommandoer. Alexa er imidlertid ikke tilgjengelig på norsk, slik som de to sistnevnte.

Echo Auto for bilen

Den kanskje «artigste» saken som ble presentert, i alle fall for deg som har bil, var Echo Auto.

Denne lille mikrofonen festes på dashbordet og kan være en slags erstatning for Apple CarPlay eller Android Auto om bilen din ikke har dette bygget inn.

Apple CarPlay VS Android Auto:
Dette er den beste løsningen »

Med telefonen koblet til bilens multimediasystem kan du dermed spørre om kjørerute og få tilbakemelding via høyttalerne i bilen eller styre musikkavspilling med stemmen. Amazon har pakket inn hele åtte mikrofoner i Echo Auto slik at verken veistøy eller musikk skal gjøre kommunikasjonen med henne vanskelig.

Selvsagt kan du også bruke Echo Auto til oppgaver som ikke er bilrelaterte, som å fortelle en vits for å holde deg våken eller prøve å få Alexa til å stå fast med spørsmål om ulike tema – noe som ikke er så veldig vanskelig.

Oppdatert Echo Plus og Echo Dot for hjemmet

Echo Plus.

Om du er på jakt etter en tradisjonell smarthøyttaler lanserte Amazon andre generasjon Echo Plus. Som forrige generasjon fungerer den selvsagt som en «hub» for andre smartenheter du vil talestyre, men er nå kledd i et stofflignende materiale for å gli bedre inn i stua. Den har også fått bedre høyttalere for musikkavspilling.

Interessant nok har Amazon integrert en temperatursensor i Echo Plus slik at Alexa automatisk kan utføre handlinger basert på denne. Om internettilkoblingen forsvinner skal Echo Plus dessuten kunne opprettholde kontakten med tilkoblede enheter og utføre en rekke oppgaver basert på forhåndslagrede «lokale» stemmekommandoer.

Echo Dot.

Echo Dot har akkurat samme muligheter som Echo Plus – minus temperatursensoren – men er langt mer kompakt. Dermed passer den inn i flere situasjoner, men har følgelig en svakere høyttaler.

Nå tar Amazon grep ved å oppgradere høyttaleren med et større 1,6-tommer element. Dermed kan nye Echo Dot spille 70 prosent høyere enn forgjengeren og med langt større klarhet, hevder de.

Gjør dumme høyttalere smarte

Echo Input.

De fleste av oss har allerede en høyttalere hjemme, men om de er kjøpt for et år eller to siden er de neppe særlig smarte. Med Echo Input kan du endre dett

Denne svært kompakte og billige saken til omtrent 35 dollar kobles enkelt til høyttalerne dine, og vips kan du kommunisere med Alexa eller kontrollere høyttaleren fra telefonen din.

Amazon lanserte også en ny subwoofer kalt Echo Sub, som kan parres med resten av selskapets høyttalere for å sette opp en 1.1- eller 2.1-løsning. De lanserte også to strømmebokser kalt Echo Link og Echo Link Amp, hvor sistnevnte har innebygd forsterker, slik at du kan koble direkte til høyttalere. Den andre kobles til en ekstern forsterker.

Amazon viste også frem en Alexa-utstyrt mikrobølgeovn.

Mange smarthøyttalere å velge mellom:
– Apple har kastet bort store muligheter, mener vår journalist »

Les også
Toyota skal si ja til Android Auto
Les også
En bortkastet Apple-mulighet
Les også
Google Assistent har mange konkurrenter, blant annet denne høyttaleren fra Kina
Les også
Zipp 2 byr på god lyd og en portabel Alexa-opplevelse
Les også
Apple HomePod: Ingen smarthøyttaler låter bedre enn Apple HomePod, men er det nok?
annonse