Til hovedinnhold

Massiv grafikkoppdatering kansellert

Oppdatert: Får strålesporing i stedet.

Anders Brattensborg Smedsrud

I en kort melding på sine nettsider forteller Mojang, utviklerteamet bak populære Minecraft, at de har kansellert en massiv visuell oppdatering til spillet.

Oppdateringen, som gikk under navnet «Super Duper», ble annonsert helt tilbake under spillmessen E3 i midten av 2017 og skulle egentlig ha blitt sluppet påfølgende høst. Den har altså vært forsinket helt frem til denne ukens kansellering.

Oppdatert 19. august: Selv om den store grafikkoppdateringen er kansellert, har Nvidia og Microsoft annonsert at de skal introdusere støtte for strålesporing i Minecraft. Teknologien er ment å gi realistisk lyssetting av omgivelser i spill, og er kjent for å være blant de mest krevende du kan utsette grafikkortet ditt for.

Dropper nye effekter og 4K-teksturer

Den lovede oppdateringen skulle overhale spillets gamle og relativt enkle teksturer og grafikkmotor slik at sistnevnte fikk støtte for mer moderne og krevende visuelle effekter som dynamiske lys- og skyggemodeller, bedre refleksjoner, «skyggestråler» (såkalte Crepuscular Rays eller God Rays) og mye mer.

Se bildene fra den kansellerte grafikkoppdateringen nederst i saken!

Ifølge den opprinnelige annonseringen skulle alle de nye grafiske effektene kjøre i 4K-oppløsning, noe som unektelig ville gitt Minecraft et langt mer oppdatert uttrykk.

Under kan du se en video som ble laget for å vise frem de visuelle oppdateringene i Super Duper-pakken:

– Ble for krevende

Mange hadde utvilsomt gledet seg til å spille en visuelt oppdatert versjon av Minecraft, men ifølge utvikleren ble oppdateringen rett og slett «for teknisk krevende å implementere».

På nettstedet deres skriver de at de ikke var fornøyde med ytelsen til oppdateringen på tvers av ulike plattformer. Det er lett å tenke seg at svakere konsoller som Xbox 360 eller Nintendo Switch ikke taklet den krevende grafikken i oppdateringen særlig godt, men så kan en alltids spørre seg om det virkelig var så viktig at absolutt alle plattformer fikk støtte for Super Duper-oppdateringen, som opprinnelig ble annonsert for Windows 10-maskiner. Støtten for tidligere generasjon konsoller, som Xbox 360, er for øvrig avsluttet selv fra produsenten Microsofts side.

Kan ha en annen grafikkoppdatering på gang

Selv om Mojang nå har skrinlagt Super Duper-oppdateringen hinter de til at de ikke er ferdige med Minecraft-oppdateringer. De avslutter nemlig meldingen sin med å påpeke at de «ser på andre måter som skal la deg oppleve Minecraft i en ny drakt» og at de «prøver å utnytte så mye av det hver plattforms arkitektur har å by på som mulig».

(Kilde: Mojang)

annonse