Til hovedinnhold

Ice.net firedobler rekkevidden

Matthias Peter sier at Boomer Cell kan forbedre dekningen, spesielt til sjøs.

Ice.net tar i bruk en ny teknikk i sine basestasjoner, som gjør at radiusen hver basestasjon dekker firedobles. Det gir mye bedre dekning, spesielt for båtfolket.

Tidligere har dekningsradiusen vært 64 kilometer fra basestasjonen, men den nå skal dekke teoretiske 256 kilometer.

Før året er omme

I løpet av høsten begynner Ice på å oppdatere sine basestasjoner i Norge, og håper på å ferdigstille prosjektet i løpet av året. I Sverige setter selskapet i gang med oppdateringen allerede i sommer.

– Vi har testet denne teknologien i farvannet rundt Gotland, og oppnådde dekning 180 kilometer borte fra basestasjonen. Det fungerer utmerket og gir drastisk bedre dekning for båtfolket, sier Ice.net-sjef Matthias Peter til Inside Telecom (krever innlogging).

Programvareopdatering

Det hele dreier seg kun om en programvareoppdatering som har fått navnet Boomer Cell. Tidligere har dekningen i praksis vært begrenset på grunn av at protokollene ikke håndterer de lange avstandene som radiobølgene egentlig rekker. Med den nye teknikken håndterer protokollene større avstander.

Ice.net har allerede dekning i 75 prosent av Norges areal, men har enda ikke avgjort om oppdateringen kun skal skje ved kysten eller også på land.

Dersom hver basestasjon dekker et så stort område, vil det være mulig for flere å koble seg til basestasjonen. Dette kan by på problemer med kapasiteten. Løsningen vil derfor være å sette ut flere underliggende basestasjoner. Basestasjonen som dekker det store området vil automatisk sende brukerne over til de underliggende basestasjonene der det er mulig.

På sjøen vil det ikke finnes undeliggende basestasjoner, men her har ikke Ice.net hatt kapasitetsproblemer så langt, forklarer Matthias Peter til Inside Telecom.

Kilder: (Inside Telecom)

Les også
Ice.net har pengeproblemer
Les også
Ice.net vil inngå samarbeid
Les også
Nå blir mobilnettene raskere
Les også
– Mobilt bredbånd er ''ikke bra nok''
annonse