Tek.no

Nyhet

Konsolideringsverktøy fra IBM

Jan Aril Sigvartsen
5 Nov 2007 09:00

IBM har nylig  lansert Consolidation Discovery and Analysis Tool til sine forhandlere. Verktøyet kan vurdere (mindre) serverparker på inntil 50 servere for konsolidering. Dette antallet er noe som er helt i tråd med det mange norske bedrifter av mellomstor og stor type har i sine datasentere.

Selskapet tror man kan spare inn 60 prosent av IT-kostnadene samt firedoble utnyttelsesgraden ved å konsolidere. Prinsippene i seg selv er kanskje ikke noen stor overraskelse, men det finnes fortsatt mange bedrifter som eksempelvis ikke har tatt i bruk virtualisering.

En annen trussel som ligger i kulissene er de fysiske begrensningene rundt serverrommet: strøm, kjøling, plass og kanskje også vekt.

CDAT-verktøyet er altså tilgjengelig gjennom IBM-partnere. I utgangspunktet har analysen en pris på 500 dollar pr. 50 servere, men selve verktøyet kan brukes kostnadsfritt på den første "bolken".

Som følge av konsolideringstrenden har IBM også et program der man anbefaler virksomheter med mange servere å migrere til stormaskin. I skrivende stund pågår det et prosjekt der man søker å flytte 3900 x86-servere over på 33 stormaskiner (IBM System z). Dette spesifikke prosjektet skal gi en strømbesparelse på 119 000 Megawatt i året.

(Kilde:

ITworld

,

Techworld

)

Les også
Mer dynamikk i datasenteret
Les også
IBM lanserer nytt BladeCenter
Les også
X4 "Tigerton"-servere fra IBM
Les også
IBM konsoliderer til stormaskiner
Les også
Storsatsning på bladservere
Les også
Store Xeon-oppgraderinger hos IBM
annonse

Les også