Tek.no

Nyhet

Priskutt på HD DVD

Jan Aril Sigvartsen
5 Sept 2007 13:46

Formatkrigen mellom HD DVD og Blu-Ray har nå pågått en tid og begge har store aktører på sin side - noe som fortsatt gjør det vanskelig å kåre en vinner.

Kanskje blir det heller ikke nødvendig å kåre noen vinner, da stadig flere produkter med støtte for begge standardene dukker opp.

HD DVD Promonotional Group annonserte imidlertid forrige uke at prisen på HD DVD-utstyr kommer til å falle i løpet av den kommende måneden. De billigste frittstående spillerne vil være å finne fra ca. 300 Euro (ca 2400 kroner).

Toshiba er en av de fremste forkjemperne for HD DVD og vil begynne å levere denne teknologien som standard i en del bærbare PC-er fra og med fjerde kvartal. I tillegg vil man trolig begynne å "bundle" gratis HD DVD-filmer med diverse produkter.

Prisen på Blu-ray-utstyr er fra før av høyere enn tilsvarende HD DVD-produkter, noe som medfører at det nok må en reaksjon til på denne fronten - prisen på Blu-ray-produkter må ned.

Den billigste frittstående HD-DVD-spilleren prises for tiden fra snaue 3000 kroner. For en frittsående Blu-ray-spiller må du ut med det dobbelte.

Når det gjelder PC-bruk får du en HD-DVD-spiller fra ca 1500 kroner inkl. mva. En Blu-ray-brenner (merk, brenner), får du fra ca 4000 kroner.

(Kilde: ITworld)

Les også
Warner velger Blu-ray
Les også
2. generasjon Blu-ray
Les også
Raskeste Blu-ray-brenner hittil
Les også
Paramount velger HD DVD
Les også
Tredje generasjon HD DVD
Les også
Blu-ray-drev blir billigere
Les også
HD DVD selger mer enn Blu-ray?
Les også
Sakte fremover med Blu-Ray og HD DVD
annonse

Les også