Tek.no

Nyhet

Slik blir Googles operativsystem

Einar Eriksen
13 Nov 2007 12:14

For en uke siden ble mobiloperativsystemet Android lansert. Nå er de første smakebitene  ute, i form av videoer som forklarer funksjonene og mulighetene i operativsystemet. Videoene kan du se nederst i saken.

Telefonene som brukes i videoene er prototyper, og vil altså ikke selges på markedet. 

Operativsystemet er utviklet i samarbeid med en rekke kjente aktører i mobilmarkedet, blant andre mobilprodusentene HTC, Motorola og Samsung. 

Spiller Quake

Android er et helt åpent operativsystem, og er basert på Linux. Innebygget finner du støtte for OpenGL, og dermed kan du spille vanlige spill som du også kan spille på Linux på PC-en din. I den øverste videoen ser du en av prototypene i sving med spillet Quake.

Vi ser at Google Maps virker veldig integrert i operativystemet. For eksempel kan du fra adresseboken enkelt velge å vise adressen rett på kartet.

Tekstmedingsfunksjonen som ligger i operativsystemet er den typen som viser et "chat"-vindu, der du kan se hele samtalen nedover på en liste.

Mange programmer på vei

Det skal være enkelt å lage programmer til Android. Alle som kan skrive programmer i programmeringsspråket Java, skal enkelt kunne skrive programmer til Android. 

Alle som har kompetansen som trengs oppfordres til å lage programmer, og selskapene som står bak Android har rullet igang en programmeringskonkurranse der vinneren stikker av med ti millioner dollar som etter dagens kurs tilsvarer i overkant av 54 millioner kroner.

Om du ikke er den rette til å bidra i konkurransen, kan du trøste deg med at det hele sannsynligvis gjør at det vil komme mange programmer til plattformen.

(Kilder: Engadget.com)

Les også
– Dell og Google lager mobil
annonse

Les også