Tek.no

Nyhet

Nå låser Apple iPhone igjen

28 Sept 2007 05:00

Apple har sluppet en ny programvareoppdatering til iPhone. Den nye oppdateringen skal blant annet legge til muligheten for å kjøpe musikk direkte fra telefonen.

Det ser imidlertid ut til at oppdateringen skaper kluss for iPhone-eiere som har fjernet operatørlåsen. Ifølge nettstedet Engadget har det i kjølvannet av oppdateringen rast inn med meldinger om at ulåste iPhone-eksemplarer blir låst igjen når telefonen er oppdatert. Dermed ser det ut til at iPhone-hackerne får nok en utfordring å bryne seg på.

Dette er imidlertid helt i tråd med pressemeldingen Apple sendte ut tidligere i uken. Da presiserte de at hacking og opplåsing er brudd på lisensreglementet.

Det er ikke mer enn et par uker siden at iPhones operatørlåst ble knekket slik at den kunne brukes med alle SIM-kort. Metoden krever kun at du installerer programvare.

Les mer om opplåsing av iPhone >

Tredjepartskrøll

Engadget-lesere skal også ha rapportert om at tredjeparts programvare ikke lenger fungerer etter oppdateringen. Apple støtter offisielt ingen tredjepartsprogrammer, og alle programmer som finnes til telefonen krever at telefonen hackes.

Oppdateringen, som har versjonnummer 1.1.1, legger for øvrig til en del ny funksjonalitet i telefonen. Det er nå blant annet mulig å se batteristatusen til Apples Bluetooth-hoddesett på telefonen, og det er mulig å skru av datatilkoblinger når du roamer i et annet mobilnett. Telefonen har også fått TV-utgang.

(Kilde: Engadgetmobile.com)

Les også
- Telenor i Sverige skal selge iPhone
Les også
Apple dreper opplåste iPhones
Les også
Nå kommer iPhone til Europa
Les også
Nå er iPhone opplåst
annonse