Tek.no

Nyhet

Introduserer mer lydløs kjøling

Håvard Røste
25 Juli 2005 13:27


ASUS Extreme N6600GT Silencer.

Etter hvert som prosessorer og grafikkort utvikler stadig mer varme, blir det stadig behov for kraftigere kjøleløsninger. Med økt kjøleytelse følger gjerne økt støynivå, men det må ikke nødvendigvis være slik.

Støy er noe de færreste er interessert i å omgi seg med. Derfor forsøker produsentene av kjøleløsninger å utvikle produkter som støyer minst mulig. Asus er en av disse, som tidligere har lansert kort med passiv kjøleløsning), og i dag har lansert den nye SilentCool-teknologien.

SilentCool er en vifteløs og dermed lydløs kjøleløsning for grafikkort. Løsningen består av en kjøleribbe med stor flate, som transporterer varmen vekk fra grafikkprosessoren. En skjult heatpipe og en rekke finner i kobber bidrar også til å lede varmen vekk fra prosessoren på kortet.

Foreløpig er det kun modellen Extreme N6600GT Silencer som benytter seg av SilentCool, men flere produkter vil ta i bruk løsningen. Det blir spennende å se om kraftigere grafikkbrikker enn GeForce 6600 GT kan kjøles passivt ved hjelp av SilentCool-løsningen.

(Kilde: Asus)

Les også
Asus endrer produksjonsstrategi
Les også
Asus tar i bruk heatpipe
Les også
Lavprofil GeForce 6600 med passiv kjøling
Les også
GeForce 6600 uten lyd
Les også
Radeon X700 med null støy
Les også
Vifteløs heatpipe-kjøler fra Scythe
Les også
GeCube lanserer Radeon X700 Pro
annonse

Les også