Tek.no

Nyhet

Går til kontantkrig

Silje Gomnæs
4 Des 2005 03:35

Å ha kontantabonnement gir en større grad av frihet, men har også sin pris i form av skyhøye minuttpriser. Chess har ikke sansen for det operatøren kaller Telenor og Netcoms langvarige melking av kontantkundene, og har nå bestemt seg for å gå til priskrig på kontantkort.

Friheten ved å vite at du aldri vil bli overrasket av en telefonregning kan fort koste deg dyrt hvis du ringer mye. For eksempel opererer Telenor med en minuttpris på hele 2 kroner og 75 øre på sitt Ring Kontant-abonnement. Netcom krever enda mer, nemlig 2 kroner og 99 øre i minuttet hvis du kjøper ringetiden andre steder enn via internett.

Du trenger ikke doktorgrad i mattematikk for å se at et kontantabonnement er den dyreste typen abonnement du kan skaffe deg. Selv om det dukker opp en priskrig blant de norske mobiloperatørene i ny og ne, har kontantabonnementene stort sett fått være i fred.

Hvis alt går slik Chess vil, kan vi se frem til prisendringer i det norske kontantmarkedet. Operatøren har nemlig fått en avtale med Reitan-gruppen, som gjør at du kan kjøpe Chess-kontantkort på alle landets 7-Eleven- og Narvesen-kiosker.

- Konkurransen har vært fraværende i kontantmarkedet. Telenor Mobil og NetCom har melket kundene gjennom høye priser på alle tjenester. Den distribusjonskanalen vi nå åpner vil kunne rive bort hele kontantkort-fundamentet til duopolistene som vi mener opptrer forbrukerfiendtlig, sier viseadministrerende direktør Ole Norstad i Chess på operatørens nettsider.

Mens Telenor og Netcom krever tett opp til 3 kroner per minutt for å ringe fra et kontantabonnement, har Chess en minyttpris på 99 øre for den samme tjenesten. Tekstmeldinger har også blitt billigere, og koster nå 48 øre. Til sammenlikning krever Telenor og Netcom 69 øre per tekstmelding av sine kontantkunder.

- Vi tror faktisk at forbrukerne ikke ønsker å premiere virksomheter som vrir penger ut av sine kunder. Det er på tide med konkurranse, og frem til nå har forbrukerne vært de store taperne, sier Norstad.

Til tross for at Chess rasler med sablene mot Telenor og Netcom, finnes det også andre kontantabonnement som er billigere enn Norges to største operatører. For eksempel krever Tele2 mellom 79 og 99 øre i munuttet med sitt kontantabonnement, avhengig av hvilken operatør mottakeren bruker. Her koster imidlertid SMS 59 øre per stykk. En fullstendig oversikt over operatørenes kontantpriser finner du på nettsidene til Telepriser.no.

(Kilder: Chess, Netcom, Telenor)

Les også
3G til 200 kroner
Les også
Operatør for de steinrike
Les også
Vil skattlegge SMS
annonse

Les også