Tek.no

Nyhet

Få SMS via MSN

2 Juli 2005 21:56

Det er programvareprodusenten Microsoft og mobiloperatøren Vodafone som har slått sammen hodene sine og kommet frem til den nye SMS-tjenesten.

Tjenesten går ut på at abonnenter hos Vodafone kan bruke Microsofts Messenger-tjeneste til å sende tekstmeldinger til telefonen. Videre kan abonnentene motta MSN-beskjeder fra mobiltelefonen, slik at det hele fortoner seg som en vanlig MSN-samtale.

Det er et faktum at alle som benytter seg av Microsofts Messenger-tjeneste allerede har en liknende mulighet, uavhengig av noen mobiloperatør. Når man sender en beskjed til en MSN-bruker som er i "Mobil"-modus, er det imidlertid kun mottakeren som betaler for tjenesten.

Vodafone/Microsofts nye tjeneste innebærer mer interaksjon fra mobilabonnentens side. Mens dagens system kun gjør at mobilabonnenten får en vanlig tekstmelding, vil den nye tjenesten innebære at abonnentene kan se sin egen MSN-kontaktliste på mobiltelefonen.

Deretter er det bare å begynne å sende meldinger frem og tilbake. Tjenesten kommer selvfølgelig ikke til å bli gratis, og brukerne må betale en liten sum per beskjed som sendes. Det er foreløpig ikke klart om det skal tilbys muligheter for forhåndsbetaling, eller om utgiftene skal tilføyes den vanlige mobilregningen.

En tjeneste som dette vil gagne både Microsoft og Vodafone. Ved å utvikle en felles tjeneste som dette vil de to verdensaktørene få nyte godt av hverandres kundegrupper. Siden MSN Messenger idag er gratis å bruke på internett, ønsker Microsoft å opparbeide seg en betalende kundemasse.

Prøveversjon
Allerede denne måneden vil en prøveversjon av tjenesten bli gjort tilgjengelig. I første omgang er det Vodafone-abonnenter i Italia, Spania og Nederland som får benytte seg av den nye tjenesten. De andre europeiske landene skal imidlertid komme etter innen året er omme.

Ifølge Bloomberg planlegger de to selskapene å videreutvikle samarbeidet senere. Dette spås å føre til at Vodafones abonnenter etter hvert vil få mulighet til å laste ned musikk og annen underholdning til sine mobiltelefoner ved hjelp av en tjeneste levert av Microsoft.

Vodafones abonnenter har allerede muligheten til å utveksle beskjeder med hverandre via deres 'live!'-tjeneste, som gir brukerne muligheten til å laste ned musikk, grafikk og spill til mobiltelefonen. Det er imidlertid kun mobiltelefoner som støtter denne 'live!'-tjenesten som kan benytte seg av den kommende tjenesten fra Vodafone/Microsoft.

(Kilde: Bloomberg)

Les også
Strømmåler med SIM-kort
Les også
Viser frem Razr V3 i sort
Les også
MSN for Java-telefoner
annonse