Til hovedinnhold

Nytt OpenOffice.org design?

Klikk på bildet for større versjon

OpenOffice.org-teamet har eksperimentert med nye grafiske brukergrensesnitt til kontorpakken og har nå altså presentert et grovt førsteutkast på et nytt design. Det nye designet ligner mistenkelig på det nye designet Microsoft lanserte i deres Office 2007 pakke.

Det nye designet til Office 2007 ble tatt i mot med svært blandede følelser. Dette var noe man enten elsket eller hatet. Uansett hva man måtte mene så gir et slikt design tilgang til funksjoner på en organisert måte samtidig som den gir muligheten for kontekstsensitive menyer på en helt ny måte. Men om disse fordelene veier opp for ulempene får bli opp til den enkelte å bedømme.

Nå ser det ut som Sun har tenkt å følge i samme fotspor, og selv om designet enda er et ganske så grovt førsteutkast og langt fra ferdig eller særlig vakkert ønsker de nå tilbakemeldinger på det nye designet. Man kan teste ut designet ved å laste ned og kjøre denne javafilen (krever Java 6 eller bedre). Når man lukker programmet vil man få en forespørsel om å sende tilbakemelding på designforslaget til Sun.

Hva syns du om det nye designforslaget?

(Kilde: blog.sun.com)

annonse