Til hovedinnhold

Motorola Backflip med fulltastatur på baksiden

Formfaktor: Utbrettbar fulltastatur
Størrelse: 10,8 x 5,3 x 1,53 centimeter
Vekt: 133 gram
Skjerm: 3,1 tommer, 320 x 480 piksler, TFT, kapasitiv
Operativsystem: Android 1.5 (Oppgraderbar til 2.1)
Internett: GPRS, Edge, UMTS (3G), HSDPA, Wi-Fi
Kamera: 5 megapiksler, autofokus
Minnekort: 2GB Micro-SD inkludert(maks 32 GB)
Teknologi: Bluetooth, Wi-Fi, A-GPS
Batteri: 1400 mAh
Pris: Ukjent

Ved første øyekast likner den litt på en annen mobil.
I stedet for stativ kan man brette telefonen delvis ut ved filmtitting eller videosamtale.

Motorola ser ut til å være i ferd med å reise seg fra den vanskelige situasjonen selskapet har vært i den senere tid. Motorola Droid har blitt mottatt til stormende jubel av så vel fagpresse og kunde. Nå forsøker den gamle kjempen seg på noe helt nytt.

Fulltastatur... på baksiden?

Telefonen heter Backflip, og forsiden domineres av en 3,1 tommer stor berøringsfølsom skjerm. Med en forside dominert av glass og metall likner den umiddelbart på en viss annen mobiltelefon vi hører mye om. Likheten er dog kun overfladisk. Backflip er nemlig utradisjonell i ordets rette forstand. På baksiden finner man tradisjonen tro et kamera med fotolys - men nokså uventet finner man også et fulltastatur der.

Telefonen har formfaktor som en sammenbrettet bok, eller en bitteliten bærbar PC. Tastaturet er sort, og minner mye om baksiden på en vanlig telefon inntil man bretter den ut. Når telefonen er utbrettet aktiveres tastaturet og bakgrunnsbelysningen kommer på.

Pekeplate

Plasseringen av tastaturet er ikke det eneste som er verdt å merke seg ved denne merkelige nyskapningen. På baksiden av skjermen sitter faktisk en pekeplate av samme type som man finner på bærbare datamaskiner. Tanken er at denne pekeplaten skal la en rulle mellom ulike skrivebord, eller navigere rundt på nettsider uten å måtte sperre for utsikten med store pølsefingre.

Backflip lanseres i første omgang med Android 1.5, men den vil få oppgradering til Android 2.1 når dette blir tilgjengelig. Som vi har sett på mange andre Android-telefoner har produsenten også her valgt å gjøre noen egne vrier med systemet. I dette tilfellet kalles vrien Motoblur, som er en slags variant over samme lest som Sony Ericssons kommende Timescape.

Motoblur oppdaterer Facebook-statusen

En viktig forskjell Timescape er likevel at Motoblur også er en innholdstjeneste. I steden for å sette opp flere ulike kontoer i selve telefonen lager man seg en Motoblur konto og kobler den til de ulike tjenestene. Backflip snakker altså først og fremst med Motorolas servere, som viderebringer Twitter-meldinger og oppdatert Facebook-status til de respektive tjenestene. Presentasjonen kan gjøres samlet i strøm eller hver for seg i ulike småprogrammer som legges på skrivebordet.

En viktig del av Motoblur er at tjenesten går begge veier. Som med Nokias Ovi-tjeneste kan man få tilgang på telefonens innhold ved å logge inn på sin egen konto fra en datamaskin. Tjenesten virker litt mer omfattende enn alternativet fra Nokia. Her er alt av innhold, kontaktliste, kalender og notater tilgjengelig når som helst. GPS-mottakeren i telefonen forteller også eieren til en hver tid hvor telefonen ligger, noe som kan være nyttig om man har glemt telefonen igjen i buss eller taxi - eller blitt frastjålet den. Er den stjålet kan man også fjernstyre slettig av alt innhold på telefonen.

Godt utstyrt

Utstyrsmessig er har telefonen alt man forventer av en kraftig Android-telefon. Her fins trådløst nettverk, GPS og 5 megapikslers kamera med autofokus. Tilkoblingene ivaretas av Bluetooth i 2.0-versjon, micro-USB og minijack for lyd.

Med Backflip går Motorola helt nye veier og det skal bli spennende å se hvor godt konseptet fungerer i praksis. Det kan virke som om selskapet har hatt godt av å ha kniven på strupen.

(Kilde: pressemelding)

annonse