Til hovedinnhold

Samsung lanserer Bada

Samsungs nye operativsystem Bada ble i går presentert på en tilstelning i London. Det nye systemet blir laget utelukkende for trykkskjermtelefoner, og de vil videreføre dagens velkjente TouchWiz-grensesnitt.

Samsung håper med sitt nye system å utvide markedsandelen til smarttelefoner kraftig. Hovedformålet med gårsdagens presentasjon var å vise frem ulike samarbeidspartnere, samt å sette i gang en storslagen "loddtrekning" for utviklere for det nye systemet.

Utfordrer utviklerne

"The Bada Challenge" skal la utviklere som skriver applikasjoner for den nye plattformen få sjansen til å vinne en del av premiepotten på 2,7 millioner dollar. Frem mot dette vil Samsung avholde en rekke utviklerarrangementer i løpet av det kommende året.

Av de store aktørene som er med allerede kan man nevne kjente navn som EA Mobile, Capcom, Gameloft og Conami.

Disse applikasjonene skal komme til en programvarebutikk som likner Apples App Store og Googles Android Market. Denne butikken vil bli tilgjengelig også for uregistrerte brukere, og da vil betalingen foregå via mobilregningen. I siste havldel av 2010 vil butikken bli tilgjengelig på verdensbasis. Ved lansering av den første Bada-baserte telefonen vil Samsung åpne programvarebutikken i femti land.

Smarttelefon for alle

Samsung satser på å nå mange brukere i første omgang. Den første Bada-baserte telefonen vil være en rimelig sak som favner vidt, slik at systemet får størst mulig brukermasse på kortest mulig tid. Dernest vil Samsung åpne feltet med mer spesialiserte enheter.

(Kilde: GSMArena.com)

annonse