Tek.no

Nyhet

Kan gjøre TV-en din til "trykkskjerm"

Finn Jarle Kvalheim
15 Nov 2010 11:48

Da vi nylig testet Nokia N8 måtte vi selvsagt koble den til en TV for å sjekke hvordan HDMI-utgangen på telefonen fungerte. Den gang brukte vi et trådløst tastatur for å styre telefonen mens den var tilkoblet den store skjermen.

Vi vil nok tro at folk flest kommer til å foretrekke denne måten å styre enhetene sine på enda en stund fremover. Etter alt å dømme har imidlertid ikke Nokia ignorert det som foregår ellers av kamerastyrt moro, med både Microsofts Kinect- og Sonys Move-teknologier som noen av de mest kjente representantene.

Kameraet sporer fingerbevegelser

Plug and touch kalles teknologien finnene nå jobber med. Her er det kameraet i N8 som benyttes til å spore fingrene dine på TV-skjermen, og effekten skal etterlikne opplevelsen man får av å ha en diger trykkskjerm i stua.

Vi merket godt at det føltes litt snålt å kontrollere det som foregikk på den store skjermen med en, i forhold, bitteliten trykkskjerm da vi hadde N8 tilkoblet TV. Dermed kan det godt hende at dette blir en god løsning på sikt.

Noen begrensninger?

I første omgang ser likevel systemet ut til å ha sine begrensninger. Hovedbegrensningen ser ut til å være at kameraet må ha oversikt over skjermen mens du jobber, slik at telefonen må monteres et stykke unna skjermen, og ikke ved siden av slik man monterer dagens bevegelsessensorer til konsoll.

På grunn av dette regner vi også med at funksjonen vil fungere relativt dårlig om man stiller seg opp mellom TV-skjermen og telefonen. Det ser dessuten ut til at dagens versjon av teknologien er forholdsvis unøyaktig.

(Kilde: blog.ovi.com)

Les også
Ny nettleser og nye startskjermer
Les også
Ny mystisk Nokia-telefon
Les også
Nokia lanserer C2-01 og X2-01
Les også
N8 får flere oppdateringer
Les også
Nokia erkjenner strømproblemer i N8
Les også
Tre millioner nedlastinger per dag
Les også
Nokia N8
Les også
Nokia endrer kurs
Les også
Nokia C6-01 og C7
Les også
Nokia E7
annonse

Les også