Til hovedinnhold

Voksenlan er over for denne gang

Voksenlan 9 er mer eller mindre over, og innen denne saken kommer på nett er det ubønnhørlig slutt. Vi benytter litt av den siste tiden til å snakke litt med styreformann i Voksenlan, Svein Hesthagen, også kjent som både Manjana og kokken.

Det står jo på nettsidene deres at Voksenlan ble til grunnet en usedvanelig kjedelig påske der du og Thomas Zachrisson faktisk måtte snakke sammen, kunne du utdypet det litt?
– Hehe, ja, det stemmer faktisk det. Thomas, som er ansvarlig for konkurranser og servere, er faktisk svogeren min. Rune, ansvarlig for nett infrastruktur og eksternt nett er broren min. Finn-Arild, ansvarlig for nettsider, intranettsider og sponsorer, er en gammel kollega. Så vi kjenner hverandre jo en del fra før. I tillegg hørte vi med gjengen bak Battlefield.no siden en del av oss allerede hadde tilknytning der.

– På det første Voksenlan var vi totalt 16 stykker, etter det har det bare ballet på seg fra år til år. De fleste som blir med kommer igjen år etter år. Likevel har det vært folk her som vi ikke vil ha tilbake. Vi synes det er helt greit at folk nyter alkohol, men blir du kranglete og lager kvalm er det ikke noe poeng å komme tilbake. Vi er her for å ha det moro og kose oss.

Siden dette har vært det niende Voksenlan i rekken så er det jo tydelig at dere gjør noe rett, har du noen tips for dem som vil prøve på noe tilsvarende? – Nei, jeg har vel ikke det. Eller, humor er viktig, hehe.

Mens vi snakker kommer også Rune ruslende, desto større sjanse for å få noen flere tips!

– Planlegging, planlegging er veldig viktig. Alt må planlegges. Noe som ofte også er en utfordring er lokaler og nett. Det er ikke alle steder rundt om i landet som har like gode muligheter for internettilgang. Riktignok er det en datafest vi arrangerer, men det betyr ikke at vi ikke trenger nettilgang av den grunn. I tillegg er selve lokalene en utfordring. Plassen skal være god, det må være mulighet for overnatting, prisen må være overkommelig og ikke minst må man ha mulighet for å trekke en del strøm. Lokaler som er egnet for et dataparty er med andre ord ikke noe som vokser på trær.

Ting går ikke alltid som planlagt

–Videre bør man nok ikke satse alt for seriøst, humor og hygge er som sagt viktig. Vi har hatt noen lag opp gjennom tidene som har blitt fryktelig fornærmet over at vi bare spiller for moro skyld, de har ikke kommet igjen. De fineste premiene er det faktisk vinneren av konsollkonkurransen som får. Det konkurreres i en hel rekke spill som ingen har hatt sjanse til å øve seg til på forhånd.

Nassuz som overklokkingsmisjonær

Men Rune, hvis noen unge folk vil prøve seg på noe tilsvarende, har du kanskje noe tips?
– Ja, da må man få inn noen voksne og ansvarlige med en gang. I tillegg må man ha vakthold. I tillegg bør de få ordnet seg en skikkelig switch.

Team Fortress 2 er ingen spøk

Noen ord om lørdag må vi også få med. Dagen gikk med til fun-events i Battlefield 2 og Team Fortress 2. Her var nesten alle meldt på og det ble kjempet hardt og lenge på både Strike at Karkand og Fushe Pass i Battlefield 2. I Team Fortress gikk det unna på CP_Granary og CP_Badlands. På kvelden var det også tid for finaler i konsoll, Counter-Strike: Source og Call of Duty 4. Finalene ble vist på storskjerm, med lyd fra lagenes Ventrilo-kanaler. Uten tvil mye god underholdning.

Call of Duty 4 på storskjerm

Litt fanteri ble det også. Søndag morgen våknet en stakkar til en mus innsmurt i vaselin, og som om det ikke var nok var bilen hans dekket av dopapir. Det hele var vistnok en hevn fra forrige Voksenlan.

Vi takker for en herlig helg!

Les også
Voksenlan dundrer videre
Les også
Vi tar temperaturen på Voksenlan
Les også
Vi drar på datafest
annonse