Nyhet

Her er fremtidens Blackberry

BARCELONA (Amobil.no): De som kjenner Blackberry kjenner sikkert også til selskapets små Pearl-telefoner, beregnet mer på mannen i gata enn han i dress.

Kjennetegnet for Pearl er som sagt at forretningsmodellen med kun tørre nyttefunksjoner er tonet ned noe, og at det er lagt mer vekt på underholdning og media. Men det til tross, telefonene har fortsatt den samme e-postløsningen Blackberry er så kjent for, og kundene av Pearl er nok fortsatt personer som ønsker seg en nytteorientert telefon med push-epost.

Les vår test av forgjengeren 8100 >>>

GPS-funksjonen i 8110. (Klikk for større bilder)

På årets MWC-messe kunne selskapet presentere to nye utgaver av Pearl, hver av dem i fire ulike fargevarianter. Den ene, 8110, er blitt omtalt tidligere her på Amobil, men da mens den fortsatt kun var et rykte. Den andre, 8120 har aldri vært omtalt før messen, og ble lansert rett i forkant i det stille.

Forskjellen mellom de to er at 8110 har fått Wi-Fi mens 8120 har GPS. Utover dette er det ingenting som skiller de to nykomlingene av hverandre.

Flere nyheter

Du kan se ikonet for Wi-Fi oppe til høyre på 8120.

Men forskjeller fra forgjengeren er det. Blant annet har 8110 og 8120 fått kortplassinngang på siden av telefonen. Før har du måttet ta av batteridekselet hver gang du skulle ta ut eller inn minnekortet. Dette vil du altså slippe med den nye versjonen.

Begge de nye modellene har også fått 3,5 mm minijack-utganger, slik at du kan bruke vanlige hodesett til å høre på musikk med.

Her er utgangen for 3,5 mm hodetelefoner.

En annen viktig forskjell er at de nye telefonene har fått to høyttalere. Dette er nok av minimal betydning for en vanlig bruker, men for de som bruker høyttalerfunksjonen mye og bruker telefonen til konferansesamtaler vil dette være en stor forbedring.

I tillegg har kameraet fått seg en overhaling. Nå kan du ta bilder i oppløsning på to megapiksler og ta opp video.

Små designendringer

Dobbelt sett høyttalere sikrer bedre lyd.

Designen er endret noe fra den første Pearl-modellen. RIM beskriver endringen som at tastene er blitt mer ergonomiske. Vi vil si de har blitt bedre. Det er lettere å skrive med 8110 og 8120 enn forgjengeren, selv om tastene fortsatt er litt små.

Det følger også mindre endringer i tykkelse og vekt fra forgjengeren, der det mest iøyenfallende er at 8110 og 8120 er 5 mm tykkere.

Ifølge RIM skal Blackberry 8110 og 8120 være på vei ut på markedet i løpet av dette kvartalet, avhengig av hva den enkelte importøren i hvert enkelt land. Pris er usikkert, men ifølge Blackberry skal veiledende pris på de to nye telefonene ikke være særlig forskjellig fra den på 8100 når den kom.

Les også
Her er Blackberry Bold
Les også
Dette er verdens første flipp-Blackberry
Les også
Får Blackberry trykkskjerm?
Les også
Spar tusenvis når du kjøper Blackberry
Les også
To nye Blackberry-er til Norge
Les også
Blackberry Pearl får GPS
annonse