Til hovedinnhold

Norsk dokumentar om fildeling

Hva vet du om fildeling? Dette er spørsmålet teamet bak en ny dokumentarfilm om fildeling i Norge spør. Prosjektet ble startet av Asbjørn Engedal og frilansjournalist Simon Eriksen Valvik, og filmingen starter i Sverige i dag.

Tanken er å gi et nyansert bilde av fildeling, og finne ut hvor underholdningsbransjen ser seg selv om 15 år. Dette vil de gjøre med intervjuer av personer både fra piratmiljøet og underholdningsbransjen.

Fra piratmiljøet vil vi få se blant andre grunnleggeren av det norske fildelingsnettverket Norbits og Peter Sunde fra The Pirate Bay. Fra underholdningsbransjen vil vi få se blant andre advokat Espen Tøndel, Marte Thorsby fra IFPI og Harald Zwart.

Teamet bak dokumentaren mener at flertallet av de som vil legalisere piratkopiering, ikke har tenkt godt nok gjennom konsekvensene. De mener også at de som vil forby all deling heller ikke har tenkt seg godt nok om.

Prosjektet har fått navnet Urospredere. Når filmen er klar, vil den være tilgjengelig gjennom gratis nedlastning via torrent-teknologien. Senere vil filmen også gis ut på DVD.

(Kilde: Urospredere.no)

annonse