Tek.no

Nyhet

Svekket sikkerhet i 64-bit Windows

Dan Åsen Hansen
29 Apr 2005 08:00

Brukere som forsøker å installere et av de nevnte antivirusprogrammene på 64-bit-versjonen av Windows risikerer å få en feilmelding som forteller dem at installasjonen ikke er mulig. De blir i feilmeldingen henvist til en nettside som forteller at "Symantec foreløpig ikke leverer noen produkter som er sertifisert for verken 64-bit prossessorer eller operativsystemer..."

En tilsvarende melding kan komme for de som forsøker å installere McAfee's produkter. Microsoft lanserte tidligere denne uken sin 64-bit-versjon av Windows XP Professional, og under normale omstendigheter har sikkerhetsindustrien relativt god tid til å utvikle sine løsninger.

Ettersom forhandlernettet trenger å etablere en lagerbeholdning på systemer tilpasset den nye programvaren blir det et naturlig opphold i tiden mellom programvaren er ferdig og det reelle lanseringstidspunktet. På grunn av at det nye 64-bit Windows XP Professional foreløpig ikke kommer i preinstallert utgave, men distribueres direkte til forbrukerne har ikke sikkerhetsutviklerne det samme tidsaspektet tilgjengelig.

Rob Enderle, analytiker ved Enderle Group, advarer mot at det kan ta inntil 180 dager å utvikle alle nødvendige endringer for å tilpasse sikkerhetsprogramvaren til det nye 64-bit Windows XP. Symantec sier i en melding at de kommer til å støtte det nye systemet, men har per idag ingen dato for lansering. McAfee på sin side, har ingen kommentar til verken 64-bit Windows eller programvare tilpasset denne.

Microsoft oppgir at Windows XP Pro x64 og Windows 2003 Server x64 er de hittil sikreste versjonene av Windows, men at de i tillegg til dette kommer til å lansere en egen antivirustjeneste i løpet av året. Utover dette er det ingen hos Microsoft som er villige til å kommentere verken produktspesifikasjoner eller støtte for 64-bit Windows.

Kilde: vnunet.com

annonse

Les også