Tek.no

Nyhet

Google nede natt til søndag

Vegard Andreas Larsen
9 Mai 2005 08:00

Søkegiganten var nede i 15 minutter, ifølge pressetalsmann for Google, David Krane. Problemet lå i DNS-tjenesten, og førte til at mange ikke kunne nå søkemotoren. Noen bloggere rapporterte at de ble videresendt til den konkurrerende søketjenesten SoGoSearch, og det gikk derfor ikke mange minuttene før de første spekulasjonene om et hackerangrep slo til.

Personer som ble videresendt til SoGoSearch, var derimot bare et offer for sin egen nettleser. Dersom du skriver inn f.eks. "programmer" i adresselinjen på nettleseren din, vil denne adressen ikke finnes. Nettleseren prøver da å legge til de vanligste toppnivå domenenavnene på slutten av adressen, og prøver dermed å besøke "www.programmer.com", "www.programmer.net" med flere. SoGoSearch har registrert domenet "www.google.com.net", så om noen skriver inn "google.com" i adresselinjen og nettsiden er nede, vil nettleseren i noen tilfeller vise www.google.com.net.

"Googles globale egenskaper var utilgjengelige i en kort periode," uttalte Krane til Associated Press. "Vi har fikset problemet, og tilgangen til Google har blitt gjenopprettet på verdensbasis."

Alle Googles tjenester var rammet av problemet, og i perioden kunne man ikke komme inn på blant annet Gmail og Blogger.

Kilde: CNet News.com

annonse

Les også