Til hovedinnhold

Leger bruker Wikipedia

Over 60 prosent av amerikanere bruker Wikipedia som et oppslagsverk i forbindelse med helsespørsmål.

Dette kommer frem i en fersk undersøkekelse gjennomført av forskningsinstituttet Pew Internet and American Life Project.

Mer oppsiktsvekkende er det at halvparten av amerikanske leger bruker Wikipedia som et oppslagsverk i forbindelse med sitt arbeid som praktiserende leger. Det er konklusjonen etter en undersøkelse gjennomført av forskningsinstituttet Manhattan Ressearch.

Kevin Clausen, en farmakolog fra Nova Southeastern University i Fort Lauderdale, Florida, mener kvaliteten på helseinformasjon på nettet varierer voldsomt.

Det er blitt publisert en rekke artikler rundt dette emnet i medisinske tidsskrifter, og kvaliteten på helseinformasjon på nettet viser seg ofte å være dårlig. Det kan være snakk om interessekonflikt eller at informasjonen om en bestemt sykdom er mangelfull.

En undersøkelse gjennomført av Journal of the American Medical Informatics Association, viser at Wikipedia-artikler dukker opp på topp 10 søkeresultater i over 70 prosent av søkeord som har med helsespørsmål å gjøre. Fire forskjellige søkemotorer ble testet ut.

(Kilder: The Inquirer, New Scientist)

annonse