Tek.no

Nyhet

Glem megapikslene

Silje Gomnæs
20 Des 2007 05:00

Mobilprodusenter har hatt et enormt fokus på megapiksler de siste par årene. Men nå vil de selv roe ned megapikselmaset ved å "fortelle sannheten" om hvor gode kameraene i mobilene egentlig er.

For sannheten er at megapikslene har ikke så mye å si som mobilprodusentene gjerne vil ha deg til å tro. Det hjelper ikke hvor mange megapiksler det er snakk om hvis kameraet ikke har god nok optikk til å utnytte megapikslene.

Karaktersystem

Denne sannheten skal komme i form av et nytt test- og karaktersystem, hvor objektive og robuste tester skal avdekke kvaliteten på mobilkameraene, skriver Dagens IT. Resultatet av testene skal bli et eget karaktersystem, som mobilkjøpere kan bruke til å vurdere kamerakvaliteten før de kjøper seg ny mobil.

Bak den nye ordningen står gruppen I3A, som omfatter aktører innen mobilbransjen som Nokia, Sony Ericsson, Motorola, Texas Instruments, Phillips Lumineds Lighting og Eastman Kodak.

Gruppen skal i første omgang lage et testsystem for mobilkamera, men på lang sikt er målet å lage et karaktersystem for alle sorter av digitale fotoprodukter.

Når bransjegruppen regner med å ta test- og karaktersystemet klart, er foreløpig uvisst.

(Kilder: Dagens IT)

Les også
Er dette Motorolas nye Kodak-mobil?
Les også
- Nokia lyver om musikk
Les også
Nokia skal gi vekk musikk
Les også
Bruker du mobilen som kamera?
Les også
Mobilkameraet overtar markedet
annonse