Til hovedinnhold

Et kryss eller en X? Sony avslører det «korrekte» svaret

Alle de store spillkonsollene har fire knapper du kan trykke på med høyre tommel. Både Xbox og Nintendo har gått for bokstavene X, Y, A og B, mens Sony har gått sin egen vei med en trekant, en firkant, en sirkel og... Et kryss? En X?

hvorvidt den nederste knappen er bokstaven X, eller om det er et kryss, har visst vært en het diskusjon på nettet den siste tiden. Det var visst også så mye uenighet på nettet at den britiske Sony-kontoen PlayStation UK måtte sette foten ned, og forklare alle at det er et kryss, ikke en X.

Uenigheter i redaksjonen

Nintendos Pro-kontroller til Switch til venstre, Xbox One-kontroller til høyre. Bygge bruker bokstaver for å merke knappene.

Vi tok en liten sjekk i redaksjonen, og også her var det uenigheter å spore. Flere har alltid brukt bokstaven X når de har snakket om PlayStation-knappen, og ikke det korrekte «kryss». Konfrontert med Sonys innlegg og resonnementet, medgir de imidlertid at «kryss» er mer korrekt.

Vi fyrte også av en melding til Gamer.no-redaktør Audun Rodem, som måtte innrømme at han også har gjort feil i alle år:

– Jeg har alltid kalt det X, så jeg tar visst feil ifølge PlayStation UK, skriver Rodem.

Da Sony senere sjekket hvor mange av følgerne sine på Twitter som faktisk sa det korrekte «kryss», eller feilaktige «X» eller «+ rotert 45 grader», viste det seg at over 80 prosent har sagt X:

Hva kaller du knappen?

Skriv i kommentarfeltet hva du har kalt knappen!

annonse