Til hovedinnhold

PewDiePie blir den første Youtuberen med 100 millioner følgere

Jonas Ekströmer/TT

På søndag ble svenske Felix Kjellberg, bedre kjent som PewDiePie, den første YouTube-strømmeren som har klart på egen hånd å få 100 millioner følgere på tjenesten.

PewDiePie tapte teknisk sett racet for å være først til 100 millioner YouTube-følgere mot den indiske musikkanalen T-Series. De nådde milepælen allerede i mai, og har i skrivende stund 109 millioner følgere.

PewDiePie får imidlertid æren for å være den første individuelle strømmeren som har klart å få 100 millioner følgere.

Og for å sette det hele i perspektiv – tredjeplass på listen bak T-Series og PewDiePie – 5-Minute Crafts – har «bare» 50 millioner følgere.

Giftermål og Minecraft

Antallet følgere har vokst jevnt og trutt for den svenske Youtuberen de siste årene, men i forrige uke gikk det ekstra raskt oppover. Mye kan nok skyldes at han giftet seg med Marzia Bisognin, som tidligere også var aktiv på videonettsted. Han la ut en video fra bryllupet i forrige uke, og videoen eksploderte på det sosiale nettstedet. Nå, nesten en uke senere, er den fortsatt på andre plass på «trending videoes»-listen.

PewDiePie har også begynt å spille mer Minecraft igjen, akkurat som han gjorde da han startet kanalen i 2010. Dette kan også ha bidratt til kanalens kraftige vekst i det siste.

YouTube laget en liten video for PewDiePie som oppsummerer reisen han har vært på:

Kjent for reaksjonene sine

Selv om PewDiePie startet YouTube-kanalen sin i 2010, var det ikke før flere år senere at han begynte å jevnlig publisere innhold. Han ble kjent for sine ekstreme reaksjoner på spillene han spilte, som var alt fra Minecraft til sære indiespill og skrekkspill.

Slik gikk det da han prøvde VR-skrekkspill tilbake i 2014.

Etter en stund begynte han også å lage videoer hvor han «anmeldte» internettfenomen (memes), samt videoer hvor han rett og slett delte meningene og følelsene sine rundt forskjellige temaer. I år har han tilsynelatende gått tilbake til røttene igjen, og har begynt å publisere flere videoer av at han spiller Minecraft igjen – trolig til glede for de som har fulgt ham siden oppstarten.

annonse