Tek.no

Nyhet

Lime starter opp igjen driften i Oslo

De grønne Lime-sparkesyklene blir igjen å se i Oslo.
Lime
28 Apr 2020 14:27

Tier og Voi har holdt driften i gang i vinter og vår, om enn i redusert omfang, og nå melder konkurrenten Lime også at de kommer tilbake med elsparkesykkelutleie i Oslo. De satte opprinnelig driften på pause da coronatiltakene ble innført midt i mars.

Oslo er en av de første byene i verden hvor driften igjen settes i gang, skriver Lime i en melding.

– Elektriske sparkesykler tilbyr en flott alternativ transportmetode for dem som ønsker å reise på en mer sosialt distansert måte. Basert på nylige erfaringer fra de sør-koreanske byene Seoul og Busan vet vi at det er et økt behov for individuelle mobilitetsalternativer etter samfunnets utrolige innsats for å flate ned Covid-19-kurven, sier driftssjef Konstantin Morenko for Lime i Oslo.

Skaleres opp

I starten vil Lime-flåten være begrenset, og så vil antallet sparkesykler øke med etterspørselen, varsler selskapet. Sparkesyklene vil bli desinfisert før de blir satt ut på gaten, og igjen hver gang de er til lading eller service.

Morenko sier ellers at de som måtte være bekymret for hygienen kan bruke engangshansker under kjøring eller desinfisere styret selv før man kjører. Lime-appen vil dessuten minne brukerne på å vaske hendene og bruke hansker om man kan.

Les også
Lime-grunnleggeren til elsparkesykkel-motstanderne: – Prøv dem!
annonse

Les også