Nyhet

Hyundai Kona og Ioniq får lastekrok

Og kommende biler får anledning til å trekke en liten henger.

Hyundai Kona Electric får lastekrok – og nye modeller får anledning til å trekke henger.

Hyundai melder nå at de lanserer lastekrok for elbilene sine Kona og Ioniq.

Kroken er på Kona beregnet på inntil 100 kilo vertikal last, for eksempel sykler på stativ. På Ioniq er den begrenset til 65 kg.

– At vi nå kan tilby lastekroker på våre populære elbiler er veldig gode nyheter for våre kunder. Dette er utstyr som har vært etterspurt lenge, og som Hyundai Motor Norway har jobbet i lengre tid med å få på plass, sier produkt- og PR-sjef Øyvind Knudsen i Hyundai i en melding.

Krokene kan ettermonteres på alle utgaver av Kona Electric og Ioniq Electric. Enkelte forhandlere og verksteder har etter det vi forstår tilbudt liknende løsninger tidligere, men nå blir det altså «offisiell» støtte direkte fra Hyundai.

Knudsen opplyser til Tek.no at kroken i en kampanjeperiode frem til 31. mai vil koste 12.990 kroner for Kona, 12.490 kroner for Ioniq. For montering på fabrikknye biler vil momsen kunne trekkes fra, så drøye 10.000 kroner for Kona og såvidt under for Ioniq.

Også Ioniq får mulighet for krok, men den kan bære litt mindre enn på Kona.

Får mulighet til å trekke minihenger

I tillegg varsler Hyundai at Kona-modeller produsert fra mars 2020 ved den nyefabrikken i Tsjekkia får mulighet for å trekke 300 kg hengervekt. Det er selvfølgelig ikke mye, men fortsatt en kjærkommen liten oppgradering for potensielle Kona-kunder.

Til sammenlikning kan Jaguar i-Pace trekke 750 kg, Tesla Model 3 910–1000 kg (avhengig av dato), kommende Volvo XC40 Recharge og Polestar 2 begge 1500 kg, Audi e-tron og Mercedes-Benz EQC 1800 kg og Tesla Model X inntil 2250 kg.

Felles for alle disse – delvis med unntak av Tesla Model 3 – er at de er betraktelig større og mer kostbare biler enn Hyundai Kona.

Les også
Dacia lanserer det de sier skal bli den billigste elbilen i Europa
annonse