Nyhet

Sonys konseptbil stjal showet

Ja, Sony har designet en skikkelig automobil.

Si hei til Sony Vision-S.

Las Vegas / Tek.no: Mye var ved det gamle vante da Sony tok til scenen her på årets CES. Så etter å ha pratet litt om TV-er, PlayStation og mulighetene med 5G, var det nok ikke så mange som hadde sett for seg at en bil skulle rulle seg inn på slutten av presentasjonen.

Den nye Sony-elbilen har fått navnet Vision-S, og skal være utstyrt med hele 33 forskjellige sensorer for å bedømme omgivelsene.

Sony selv mener nemlig at deres kameraer og CMOS-teknologi er ganske så overlegne det konkurrentene har å stille med. Tanken var nok at de da like godt kunne putte noen slike inni en motorvogn for å vise hva det betyr for sikkerhet og selvkjøringsmuligheter.

Ettersom Sony i stor grad også driver med underholdning, skal konseptet også være godt utstyrt på den fronten – med skjermer og nok høyttalere til å kunne tilfredsstille en del, vil vi tro.

Les også
10 av de mest spennende elbilene som kommer i 2020

Sony har naturligvis fått med seg noen samarbeidspartnere til å hjelpe til med å snekre sammen doningen. Blant navnene finner vi store, etablerte aktører som Nvidia, Bosch, Continental, Qualcomm og Benteler.

Hvorvidt Sony har planer om å bare bruke sin nye Vision-S som en demonstrasjonsplattform for sine løsninger, eller om det er en plan om å videreutvikle konseptet til noe som kanskje en dag ruller rundt på veiene, vites ikke i skrivende stund. Det var rett og slett svært lite informasjon å få om den nye bilen.

Sjansen for at Sony faktisk skal begynne å produsere sine egne biler er nok ganske liten, men det er alltids lov å drømme om å kunne kjøre Sony en dag.

Les også
Her er Volvo-elbilen i Norge – 9.000 nordmenn har vist interesse
annonse