Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

De mest solgte mobilene i 2019

Domineres av to merker.

Apple dominerer topplisten, med Samsung rett bak.

Nordmenn elsker dyre mobiler. Det får vi bekreftet nesten månedlig da mobiloperatører og butikker forteller at de mest solgte mobilene i butikkene deres er toppmodeller, gjerne av den aller nyeste sorten, og gjerne fra bare to produsenter.

Salgstallene for hele 2019 sementerer virkelig dette. Både Telia og Telenor har sendt oss sine lister over de mest solgte mobilene i året som gikk, og de domineres begge av dyre mobiler fra Apple og Samsung. Huawei skviser seg så vidt inn på listene, men bare med én mobil.

Se bare på dette:

Topp 10 mest solgte mobiler i 2019 hos Telenor

 1. iPhone XS (2018)
 2. iPhone XR (2018)
 3. Samsung Galaxy S10+ (2019)
 4. iPhone 11 Pro (2019)
 5. iPhone XS Max (2018)
 6. iPhone 11 Pro Max (2019)
 7. iPhone 11 (2019)
 8. iPhone 8 (2017)
 9. Huawei P30 Pro (2019)
 10. Samsung Galaxy S10 (2019)

Her er det altså 7 mobiler fra Apple, 2 fra Samsung og én fra Huawei. Listen er nesten lik hos Telia:

Topp 10 mest solgte mobiler i 2019 hos Telia

 1. Samsung Galaxy S10+ (2019)
 2. Apple iPhone 11 Pro Max (2019)
 3. Apple iPhone XS Max (2018)
 4. Apple iPhone XR (2018)
 5. Apple iPhone XS (2018)
 6. Apple iPhone 11 Pro (2019)
 7. Apple iPhone 11 (2019)
 8. Apple iPhone 8 (2017)
 9. Samsung Galaxy S10 (2019)
 10. Apple iPhone 8 Plus (2017)

Hos Telia er det bare mobiler fra Apple og Samsung. Åtte fra Apple, to fra Samsung. Huaweis mobil måtte vike for nok en Apple-mobil fra 2017.

Lignende tall hos Elkjøp

For å bekrefte at Apples og Samsungs dominanse ikke bare skyldes et magert utvalg på operatørenes nettbutikker, sjekker vi med Elkjøp. Der får vi imidlertid høre at de har veldig like salgslister hos seg:

– Topplisten vår er relativt lik som operatørenes. Vi selger nok litt flere mid-end-telefoner enn dem, som iPhone 8 og Samsung A40, men vi kjenner oss godt igjen i de listene, forteller Jan Christian Thommesen, PR- og kommunikasjonssjef hos Elkjøp Nordic, til Tek.no.

Ute etter noe annet? Vurder disse mobilene

Den enorme dominansen fra to aktører er ganske utrolig, spesielt med tanke på hvor mange andre gode mobiler vi tester her på Tek.no. Det er definitivt ikke bare Apple og Samsung som lager gode mobiler. På spørsmål på andre mobiler nordmenn bør vurdere, roper nærmeste mobileksperten vår, Finn Jarle Kvalheim, ut OnePlus 7T Pro:

– OnePlus har satset på nyskapende formfaktor og skjermkvalitet. Ved å ha selfiekameraet på en motorisert pinne bak skjermen, er hele skjermen åpen til videoavspilling. Ingen irriterende hull eller busslommer på toppen. I tillegg har de satset på skjermer med høy oppdateringsfrekvens, som gjør dem til markedets mest behagelige mobiler å bruke hvis du skal se lenge på skjermen. Hvis du vil ha bare den supre oppdateringsfrekvensen, god ytelse og batteritid kan du gå for den vanlige OnePlus 7T-modellen som koster vesentlig mindre. Eller du kan flotte deg med det absolutte flaggskipet, OnePlus 7T Pro McLaren som har ekstra raff oransj design og masse RAM, så telefonen er hakket mer fremtidssikker, sier Kvalheim.

Han fremhever også en håndfull andre modeller, som Nokia 7.2 og Motorola Moto G7 Plus.

– Nyere Nokia-modeller som leveres med ren Android og alltid holdes oppdatert bør også vurderes, og Motorolas alltid like prisgunstige billigmobiler. Xiaomi og andre mindre kjente kinesiske merker har også ofte gode telefoner i prisrommet mellom 1500 og 2500 kroner. Men da er det viktig å passe på så man ikke får en veldig gammel modell med veldig gammel Android, avslutter Kvalheim.

OnePlus 7T Pro 256GB
OnePlus 7T Pro 256GB
annonse