Til hovedinnhold

Bruker du inkognito i Chrome?

Da får du snart en veldig kjekk oppgradering.

Illustrasjonsbilde.

Google Chrome er som mange sikkert vet den mest populære nettleseren som finnes, og en av de kjekkere funksjonene i nettleseren er inkognito-modusen. Nå melder TechRadar at nettopp denne funksjonen ser ut til å få en oppgradering i en fremtidig utgave av Chrome.

Informasjonen stammer opprinnelig fra en nettleserblogg kalt Chromium Review, der alle endringer til Chromium, motoren Chrome bygger på, dokumenteres.

Her er det én veldig interessant linje med tekst som plutselig dukket opp: Add feature::kEnableIncognitoShortcutOnDesktop.

Dette betyr i praksis at det i en fremtidig utgave av Chrome vil bli mulig å åpne nettleseren i inkognitomodus som standard, slik at du aldri egentlig trenger å gå innom standardnettleseren overhodet. Beskrivelsesteksten lyder følgende: «En funksjon og et flagg [informatikk-terminologi for en verdi, red. anm.] blir lagt til for å kontrollere menyenheten for å lage en inkognito-snarvei på Windows-skrivebordet.»

Det ser altså ut til at funksjonen først er myntet på Windows, og først senere vil ankomme macOS, i alle fall om vi skal tro teksten.

Ingen gitt slippdato

At endringen vil komme er mer eller mindre helt sikkert, i og med at den er dokumentert av utviklerne selv. Nøyaktig når den kommer, er derimot helt i det blå. Det kan også hende at det kommer andre endringer sammen med det, men det er så langt ikke dokumentert i kildekoden.

Endringen vil nok uansett være kjærkommen for mange, ettersom det er en ekstra trygghet i å vite at «cookies» og annen informasjon ikke blir lagret når man surfer på nettet. Og i dag er det litt strevsomt å komme seg inn i inkognitomodus. Først må du åpne nettleseren i vanlig modus, deretter trykke på meny-knappen og så velge «Nytt inkognito-vindu». Med endringen vil dette altså være redusert til ett trykk.

Så er det også verdt å nevne at inkognito ikke beskytter deg fra alt på nettet. For eksempel kan nettleverandøren din og sider som Netflix fortsatt se hvor du befinner deg og hva du gjør, så om du vil beskytte deg mer omfattende er en VPN-tjeneste på toppen veien å gå.

Les også
Vilfo VPN: Denne ruteren gir alle dingsene dine VPN automatisk
annonse