Tek.no

Nyhet

– Vi vil beklage overfor kundene våre

Nintendo uttaler seg endelig om de defekte Nintendo Switch-kontrollerne.

Slike Joy-Con-kontrollere er det mange har hatt problemer med.
Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no
Torstein Norum Bugge
1 Juli 2020 14:06

Nintendo Switch er en av selskapets mest suksessfulle konsoller noensinne, men den har også hatt sine problemer. Ikke minst knyttet til kontrollerne (Joy-Con), som Nintendo sågar har blitt saksøkt for å ikke ha fikset gratis for brukere som har opplevd problemer. Nintendo har så langt holdt tett om saken, men ifølge Engadget løfter de nå for første gang på sløret og gir en noe vag men like fullt klar beklagelse overfor alle som har opplevd problemer med sine Joy-Cons.

Toppsjefen i Nintendo, Shuntaro Furukawa, viste til gruppesøksmålet mot selskapet i en nylig, åpen spørsmålsrunde, og hadde følgende å si om situasjonen:

– Vi vil beklage overfor alle våre kunder som har opplevd problemer med Joy-Con-kontrollerne våre. Vi vil gjøre vårt beste for å sikre at kundene våre kan bruke tjenestene og produktene vi leverer uten å måtte bekymre seg, sier Furukawa.

Kontrollerne har hatt problemer med «drifting»

Han sa videre at han dessverre ikke kunne gå i detaljer, på grunn av juridiske forhold knyttet til gruppesøksmålet. Søksmålet ble satt i gang fra USA, nærmere bestemt California, og peker på stålbørster på innsiden av kontrollerne som opphavet til problemene. Disse skal tære på et mykt karbonmateriale i kontrollerne, som i mange tilfeller fører til at kontrollerne begynner å «drifte»; altså at spakene gir bevegelse på skjermen uten noen handling fra brukeren.

Brukere har så langt måttet betale selv for nye kontrollere eller for å få fikset de gamle, og det er dette gruppesøksmålet ønsker å komme til livs. Nintendo burde dekke reparasjonene eller erstatninger gratis, påpekes det.

Nå virker det som om Nintendo er på glid for å gjøre nettopp dét, men hva som blir enden på visa er fortsatt usikkert. Vi oppdaterer saken om det skulle komme mer informasjon for dagen.

Les også
300.000 kontoer hacket. Nintendo beklager
annonse

Les også