Tek.no

Nyhet

Sony kutter Playstation Now-prisene

Og tar flere grep for å møte konkurransen fra Microsoft.

Stein Jarle Olsen, Tek.no

Tidligere i år lanserte Sony sin spillstrømmetjeneste Playstation Now i Norge. Tjenesten lar deg strømme et utvalg av 700 PS2-, PS3- og PS4-spill direkte til konsollen eller en PC via internett.

Tjenesten har til nå kostet 975 kroner for et årsabonnement, eller 145 kroner i måneden. I en overraskende vending har Sony nå bestemt seg for å sette prisen kraftig ned.

Ny pris for årsabonnement blir 595 kroner, mens månedsabonnementet vil koste 95 kroner fra og med 1. oktober.

Vi prøvde Playstation Now:
– Fremstår som et glimt av fremtiden »

Nærmer seg prisingen til Xbox Game Pass

Om du akkurat har bundet deg til et årsabonnement har du dermed gjort en ganske dårlig «deal». Den nye årsprisen blir nemlig ikke gjeldende for deg før det skal fornyes.

Vi har forespurt Playstations representanter i Norge hva som er grunnen til prisreduksjonen og om kundene har uteblitt på tjenesten, og oppdaterer saken når vi får svar.

På det offisielle Playstation-nettstedet forklarer imidlertid selskapet at de vil tilby Playstation Now til «en pris som er mer sammenlignbar med andre underholdningsstrømmetjenester på markedet».

Her sikter de neppe til Netflix eller Spotify, men heller konkurrenten Microsofts Xbox Game Pass-tjeneste. Game Pass koster 99 kroner måneden, eller 125 kroner per måned inkludert nettspilling, og gir deg da tilgang til å laste ned og spille over 100 originale Xbox 360- og Xbox One-spill.

Vil la deg laste ned spill

I tillegg annonserte selskapet at de vil la kundene laste ned både Playstation 2- og Playstation 4-spill som er tilgjengelig på tjenesten direkte til konsollen fremfor å strømme dem. Dette gjelder imidlertid ikke PS3-spill, som dagens Playstation 4-konsoller ikke klarer å kjøre på egen hånd grunnet svært ulik arkitektur. Disse må dermed fortsatt strømmes fra skyen.

I en begrenset periode vil Playstation Now-kunder også få tilgang til noen nye spill på tjenesten, ut over de 800 som er tilgjengelig i dag. Dette er GTA V, God of War, Uncharted 4 og Infamous Second Son. Disse forsvinner av en eller annen grunn igjen 2. januar 2020.

Snart kan du spille Xbox-spill på mobilen:
Dette er Microsofts xCloud »

Les også
Snart kan alle strømme PC-spill til mobilen
Les også
Nye «The Last of Us» har fått lanseringsdato
Les også
Testen av Xbox-strømmetjenesten begynner i oktober
Les også
Dette vet vi: Playstation 5 vs. Xbox Series X
Les også
Vi har prøvd PlayStation Now – strømmetjenesten som lar deg spille 600 spill over nettet
annonse