Tek.no

Nyhet

Lanserer råbillig kinesisk el-SUV i Norge

Kan bestilles fra november.

Marc van Oene
15 Okt 2019 21:28

Det smått legendariske bilmerket MG gjør comeback i Norge, i form av el-SUV-en MG ZS EV. Det tidligere britiske MG er nå eid av den kinesiske bilgiganten SAIC, og det er selvfølgelig forklaringen på at det er en elbil de nå kommer med.

MG ZS EV er en mellomstor elektrisk SUV. Med dimensjoner på 4,31 x 1,81 x 1,64 meter er den noen få centimeter kortere og litt høyere enn en Kia e-Niro, for å gi en indikasjon på størrelsen.

Det blir dermed et ganske stort tilbud av kinesiske elbiler i Norge fremover. Nylig meldte vi om at importør og forhandler RSA startet importen av merket Chery, og tidligere denne uken varslet Gill Gruppen at de lanserer merkene Seres og DFSK i Norge, med levering neste sommer.

MG

Under 230.000

MG ZS EV har et batteri på 44,5 kilowattimer, som skal gi en rekkevidde på 263 kilometer etter WLTP. Bilen vil selges i to utgaver, kalt Comfort og Luxury, og startprisen på de to utgavene er satt til henholdsvis 229.990 og 249.990 kroner. Bilnytt meldte om disse prisene allerede i september.

Prisene er ikke hverdagskost for en elbil av denne størrelsen. Andre elbiler i denne prisklassen vil fremover være småbiler som Opel Corsa-e, nye Renault Zoe og ikke minst Peugeot e-208. Alle disse har litt større batteri (50-52 kWh) enn kineseren, men er til gjengjeld altså betraktelig mindre. ZS EV har for eksempel oppgitt 448 liter bagasjerom, kun tre liter mindre enn nevnte e-Niro.

Bilen har ellers en motor på 105 kilowatt (146 hestekrefter), 353 Nm maksimalt dreiemoment og en toppfart på 140 kilometer i timen. 0-100 kilometer i timen skal gå unna på 8,2 sekunder.

Hurtiglading med CCS gir mulighet til å lade fra 0 - 80 prosent på rundt 40 minutter, som vel betyr at den er begrenset til maksimalt rundt 50 kilowatt. Ombordladeren er på 6,6 kW.

MG

Dette skiller variantene

De fleste førerassistansesystemer er standard på begge variantene av bilen. Det du får med Luxury-varianten over Comfort er blant annet følgende:

  • Ryggekamera
  • Speil som folder seg inn automatisk.
  • Soltak.
  • Elektrisk justerbart førersete.
  • Seter i PU.
  • Oppvarmede forseter.
  • 17-tommers felger i stedet for 16-tommers.

Varmepumpe får du imidlertid ikke, og heller ikke noen mulighet for hengerfeste.

MG

En norsk distribusjonsavtale skal visst ikke være helt i mål, men ifølge en pressemelding skal SAIC være nært å signere en distribusjonsavtale med Nic. Christiansen Group.

De står blant annet bak British Car Import, som importerer blant annet Jaguar og Land Rover i Skandinavia. Selskapet hadde også tidligere importen på MG.

Bilene vil i hovedsak selges på nett, og norske kunder skal kunne bestille den fra og med november. Vi har forespurt om når leveransene vil starte, og vil oppdatere så fort vi får svar, men til TV2s Broom sa MGs Europa-sjef Aiden He følgende i slutten av september:

– Vi skal starte salget om bare noen uker. Bilene er på vei med tog og båt fra Kina. Vi skal ha et stort lager av biler i Nederland og skal sørge for at det ikke blir ventelister.

annonse