Til hovedinnhold

Nå kommer Snapchat med dobbel kameravinkling

Og ligner med det på BeReal.

Nå har Snapchat fått dobbel kameravinkel. Og får med det en funksjon som ligner appen BeReal.

Snapchat kom i dag med en ny funksjon hvor du kan velge å ta bilder eller video med begge kameraene i bruk samtidig. Dette gjør at du for eksempel kan filme både at du sparker en ball, samt hvor ballen ender, på samme tid. Eventuelt bare plage kollegaen din med å tvinge ham til å bli med på et demonstrasjonsbilde - som vi naturlig nok gjorde.

Snapchat kaller funksjonen «Dual Mode», som de opprinnelig lanserte tidligere i år som del av «Director Mode», men ønsker angivelig å gi funksjonen en mer synlig plassering, hvilket gjør at du nå finner den helt foran i verktøylinjen.

«Bilde i bildet»

Snapchat-brukere vil kunne velge mellom flere ulike oppsett, slik som vertikal, horisontal, bilde i bildet og utklipp. Øvrige verktøy, som musikk, klistremerker og linser vil være tilgjengelig samtidig.

Funksjonen skal være tilgjengelig globalt for alle Snapchat-brukere på iOS med iPhone-enheter XS/XR eller nyere, fra og med 29.august. Android-brukere vil få tilgang i løpet av de kommende månedene.

- Vi gleder oss til å se hvordan Snapchat-brukere bruker Dual Camera til å fange flere perspektiver samtidig, og gi folk muligheten til å være en del av øyeblikket, mens det skjer, sier Jane Meng, kameraproduktsjef i Snap Inc.

«Alle» vil ha BeReal-funksjon

Snapchats nye funksjon er likevel trolig blitt populær gjennom en helt annen tjeneste, nemlig BeReal. Med BeReal oppfordres brukere til å ta «ekte» bilder av hverdagen og sender et varsel til brukere på et tilfeldig tidspunkt i løpet av dagen. Når man får varselet har man to minutter på å ta bilde med begge kameraene samtidig.

Instagram, som kan hende ikke er like kjent for å oppfordre til slike øyeblikksbilder, opplyste også tidligere denne måneden at de arbeidet med en lignende funksjon.

Meta, som eier Instagram, ubekreftet til The Verge at de testet «IG Candid-funksjonen»

– Denne funksjonen er en intern prototyp, og testes ikke eksternt, sa Meta-talsperson Christine Pai til nettstedet.

annonse