Til hovedinnhold

Ny Kindle Paperwhite er lekket

Men ingen vet hva som skjer med den utdaterte USB-inngangen.

Kindle Paperwhite 4 er tilsynelatende snart ikke lenger siste versjon - en versjon fem ser ut til å være på vei.

Informasjon om den nye Kindle Paperwhite har lekket, og kilden ser ut til å være direkte fra Amazon, melder blant andre Goodereaders.

I et nå fjernet sammenligningsdiagram på Amazon vises to nye versjoner av Kindle Paperwhite. Henholdsvis det som trolig er generasjon 5, med oppdaterte spesifikasjoner. I tillegg kommer det som kan se ut som en premiumutgave av Paperwhite, Kindle Paperwhite Signature Edition.

Begge utgaven vil få større skjerm fra tidligere 6-tommers utgaver av Kindle, med 6,8 tommer. Ifølge diagrammet vil Kindle Paperwhite 5 ha åtte gigabyte lagring, mens Signature Edition vil komme med 32 GB. Hvilket er de samme størrelsesformatene tilgjengelig for Kindle Paperwhite 4.

Variasjoner i lysstyrke på Kindle Oasis 3.

Det er også flere andre likheter mellom tidligere Kindle-utgaver og de nye. De vil fortsatt ha en pikseltetthet på 300 ppi, være vanntett i henhold til IPX8-standarden, samt ha justerbar lystemperaturen lik Kindle Oasis. De vil også ha wifi-tilgang.

Derimot har de oppgradert fra baklys med fem LED-lys på de vanlige Paperwhite-modellene til 17 på både original- og premiumversjonen. Til sammenligning har Kindle Oasis 25.

Ingen oppdatering på USB-variant

Det er en oppdatering vi derimot ønsker velkommen, men som enda ikke er kommunisert. Og det er hvorvidt de nye modellene vil få USB-C inngang, fremfor de utdaterte micro-USB-inngangene Kindle til nå har operert med.

Nyheten om de nye Kindle-versjonene kommer kun en uke etter at en ny programvareoppdatering for de nyeste modellene ble annonsert. Denne inkluderte ifølge The Verge et mer oversiktlig brukergrensesnitt.

Andre gode lesebrett

Selv om Kindle kanskje er det første som popper opp når du tenker lesebrett, så finnes det en rekke andre gode brett tilgjengelig på markedet.

Vi har selvsagt gjort en samletest av et utvalg av disse. Les hele lesebrett-testen her.

annonse