Tek.no

Nyhet

Epic Store knelte under presset fra GTA V

Det var ikke rent få som ville skaffe seg det populære spillet gratis.

Rockstar Games/Twitter/montasje
15 Mai 2020 11:19

Som vi kunne melde om torsdag ettermiddag ville det ekstremt populære spillet Grand Theft Auto V (GTA V) gis bort gratis på Epic Game Store i dag, og dét var det ikke rent få som hadde fått med seg. Ifølge Extremetech fikk pågangen Epics servere til å knele, og førte til at hele spillbutikken krasjet eller brukte ekstremt lang tid på å laste inn.

I skrivende stund har vi fortsatt ikke kunnet laste inn spillbutikken selv, så problemet er stadig verdvarende. Det har også Epic selv bekreftet på Twitter:

Skal oppskalere kapasiteten

Epic, som først og fremst er kjent for det i seg selv superpopulære battle royale-spillet Fortnite, har lenge gitt bort større og mindre titler gratis i spillbutikken sin. GTA V er til dags dato det desidert største spillet, og det var nok også grunnen til at serverkapasiteten ikke var på det nivået den burde vært.

Som Epic skriver i tweeten, vil de forsøke å oppskalere kapasiteten så raskt de kan. Om du selv ønsker å skaffe deg spillet gratis, så trenger du heller ikke stresse – du har helt til 21. mai på deg til å knabbe det.

Bare pass på at du har nok lagringsplass og – ikke minst – et lite trillebårlass med tid å bruke på det.

annonse

Les også