Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Epic Store knelte under presset fra GTA V

Det var ikke rent få som ville skaffe seg det populære spillet gratis.

Rockstar Games/Twitter/montasje
Torstein Norum Bugge

Som vi kunne melde om torsdag ettermiddag ville det ekstremt populære spillet Grand Theft Auto V (GTA V) gis bort gratis på Epic Game Store i dag, og dét var det ikke rent få som hadde fått med seg. Ifølge Extremetech fikk pågangen Epics servere til å knele, og førte til at hele spillbutikken krasjet eller brukte ekstremt lang tid på å laste inn.

I skrivende stund har vi fortsatt ikke kunnet laste inn spillbutikken selv, så problemet er stadig verdvarende. Det har også Epic selv bekreftet på Twitter:

Skal oppskalere kapasiteten

Epic, som først og fremst er kjent for det i seg selv superpopulære battle royale-spillet Fortnite, har lenge gitt bort større og mindre titler gratis i spillbutikken sin. GTA V er til dags dato det desidert største spillet, og det var nok også grunnen til at serverkapasiteten ikke var på det nivået den burde vært.

Som Epic skriver i tweeten, vil de forsøke å oppskalere kapasiteten så raskt de kan. Om du selv ønsker å skaffe deg spillet gratis, så trenger du heller ikke stresse – du har helt til 21. mai på deg til å knabbe det.

Bare pass på at du har nok lagringsplass og – ikke minst – et lite trillebårlass med tid å bruke på det.

Sony PlayStation 5
Sony PlayStation 5
annonse