Til hovedinnhold

Apple sensurerte private nakenbilder

Apple er kjent for å være restriktive når det gjelder applikasjoner med innhold som kan krenke den offentlige bluferdighet. Men sensuren gjelder også fremkalling av private bilder gjennom tjenesten iPhoto.

Det fikk et dansk kvinnelig fotballag erfare, etter at de laget en kalender bestående av elleve nærbilder av kjønnsorganene sine og et samlebilde med 11 damerumper der det står “til lykke med fødselsdagen”. Kalenderen skulle være en gave til ei lagvenninne i anledning hennes 30-årsdag.

Selv om kalenderen bare skulle trykkes i ett eksemplar til privat bruk, så grep Apple inn og sensurerte prosjektet, skriver Comon.dk.

Humoristiske bilder

Bildene var av humoristisk karakter, og selv om det var nærbilder av kvinnelige kjønnsorganer, så var alle bildene utstyrt med ulike remedier. Ett skal ha vært utkledt som en sprellemann med en snor til å trekke i, og på et annet ser det ut som om det blir drukket av en ølflaske.

Rie Løgsted er en av initiativtakerne til den originale gaven. Hun avviser at bildene skal være vulgære, og sier det hele var en ide som dukket opp under et fuktig lag. Jentene skal imidlertid ha vært edrue da ideen ble satt ut i livet.

To dager etter at kalenderen ble bestilt, kom det e-post fra Apple med beskjed om at selskapet hadde identifisert innhold som brøt med selskapets retningslinjer, sammen med en lenke.

Usensurert

Jentene fant likevel en utvei. En av dem printet bildene på jobben og fikk dem laminert. Det var kanskje ikke så lurt.

– Hun glemte ett av bildene i printeren, sier Løgsted.

iPhoto er en tjeneste som blant annet lar deg bestille trykksaker av bildene dine - om de bare er sømmelige nok.
annonse