Til hovedinnhold
NyhetRobothanske gjør jobben enklere for deg

Robothanske fra NASA og GM gjør jobben enklere for deg

Nå blir det lettere å arbeide med verktøy.

Mange har jobber eller utfører repetitive og tunge oppgaver som kan føre til slitasjeskader i hendene og armene. Nå samarbeider NASA og General Motors (GM) om å lage en hanske som de håper vil hjelpe maskinarbeidere og astronauter i deres arbeid og redusere risikoen for skader.

Kjært barn har mange navn, og hansken kalles The Human Grasp Assist, K-Glove eller Robo-Glove. Den hjelper bæreren med å avlaste vekten i hendene ved hjelp av robotmekanikk.

Gjør deg "sterkere"

Sensorer er bygd inn i fingertuppene på hansken. Disse strammer automatisk kontrollorganene i fingrene slik at du får et bedre grep på verktøy eller annet du holder på.

Dette minsker mengden av kraft du trenger for å holde et spesifikt objekt, for eksempel fra 7 og 9 kg ned til bare henholdsvis 2 og 5 kg. Du blir med andre ord "sterkere" i hendene med hansken på.

Lettere utgave på vei

Prototypen veier i underkant av 1 kg. Dette inkluderer elektronikkk, kontrollorganene og en liten skjerm for programmering og diagnostisering. Hansken benytter seg i tillegg av et større batteri for å forsyne seg selv med strøm.

NASA og GM jobber nå med en ny prototype som skal være mindre og lettere enn den nåværende prototypen.

(Kilde: General Motors)

annonse