Til hovedinnhold

Nye faste fra Sigma

To nye objektiver til to speilløse systemer.

Sigma har lansert to nye objektiver i en ny serie, som er myntet på speilløse systemkameraer. Først ut er to fastobjektiver, som leveres med bajonettfatning til Sony NEX og Micro Four-Thirds.

Les også: Lyssterk makrotele fra Sigma

Den nye serien heter DN, som står på "Digital Neo" og er Sigmas nye satsning mot det speilløse systemkameramarkedet. De nye objektivene er relativt kompakte av størrelse, og gjør ikke mye ut av seg designmessig. Her går det i svart plast, med objektivspesifikasjonene i hvitt rett over bajonettfatningen. Sigma 30mm F2.8 EX DN er et lite fastobjektiv som gir en brennvidde tilsvarende 60mm på MFT-kameraer, og 45mm på Sonys NEX-modeller i 35mm format. Største blender er F2.8, noe som er helt greit og som man bør kunne forvente av et fastobjektiv med en slik brennvidde.

Sigmas nye 30mm F2.8 EX DN med bajonettfatning til Sony NEX og Micro Four-thirds.
Sigmas nye 19mm F2.8 EX DN, ett av to nye objektiver i Sigmas nye DN-serie.

Objektivet er relativt kompakt og lett, med sin lengde på 36,8mm og en vekt på 136 gram. For å få en pen bokeh er objektivet utstyrt med 7 blenderlameller. Minste fokusavstand er 30 cm, noe som vil gi en største forstørrelsesgrad på 1:8:1. Objektivet har en filterdiameter på beskjedne 46 mm. Nytt med begge objektivene er Sigmas nye autofokusmotor, som visstnok skal bevege linseelementene direkte uten noen form for mekaniske deler. Dette skal gi en lydløs autofokus som skal være fin til videofilming.

Les også: TEST: Sigma 85mm F1.4

Det andre objektivet i serien er Sigma 19mm F2.8 EX DN. Dette objektivet er litt større i størrelsen enn 30mm objektivet, men gir en bedre vidvinkel. På Sony NEX gir objektivet en brennvidde på 28,5 mm og 38 mm på MFT-kameraer, tilsvarende 35 mm format. Objektivet er designmessig helt likt det andre objektivet, men har en liten tupp på toppen som gjør det litt lengre, 45,7 mm langt. Det veier også 4 gram mer, 140 gram. Også dette objektivet har 7 blenderlameller for å gi en pen bokeh. Minste fokusavstand er 20 cm, som skal gi en forstørrelsesgrad på 1:7:4. Sigma 19mm F2.8 EX DN er utstyrt med den samme autofokusmotoren som Sigma 30mm F2.8 EX DN, og det blir spennende å se hvordan denne fungerer i praksis når objektivene slippes.

Les også: Nikon saksøker Sigma

Pris og tilgjengelighet er foreløpig ikke kjent på de to objektivene, men vi regner med at de vil bli tilgjenglig i nærmeste fremtid. Det er iallefall en hyggelig nyhet for brukere av speilløse systemkameraer fra Olympus, Panasonic og Sony, som nå får en enda større objektivpark å velge fra når de skal kjøpe optikk.

Kilde: www.sigmaphoto.com

Les også
Mindre kabelkrøll med nye SD-kort
Les også
Konseptobjektiver fra Panasonic
Les også
Lyssterk makrotele fra Sigma
Les også
Stappfullt av ny teknologi
Les også
Sony følger opp i kompaktkrigen
Les også
Utvider bruksområdet til mFT-objektiver
Les også
Her er Fujifilms nye superkamera
annonse