Nyhet

Kommer iPhone med 4G i 2012?

Det sier ryktene etter lanseringen av den tredje iPad-en.

Kilometer med ord og setninger skrives om Apple og deres kommende teknologi hver uke på nettets utallige blogger, nettsider og ryktebørser. Nå som den tredje generasjonen av iPad er lansert, er naturligvis ikke den like spennende å skrive om som hva som kan skjule seg under dekselet på iPhone 5.

Her er de siste, hotteste spekulasjonene om den neste iPhone, ifølge nettavisen The Huffington Post.

Først og fremst, Apple har ikke bekreftet at det eksisterer en iPhone 5, men en trenger jo ikke å være rakettforsker for å forstå hvor dumt det ville være å ikke følge opp gigantselgeren iPhone 4S med en ny telefon. Ryktene om iPhone 5 har nå svirret i over ett år, og mange håpet at det var denne Apple skulle annonsere sist oktober.

Iphone med 4G?

Selskapet annonserte som kjent iPhone 4½, og naturligvis har en del av ryktene fra oktober overlevd frem til i dag. Det snakkes med andre ord om en tynnere, lettere telefon med en større, 4-tommers skjerm.

Nå hevder også taiwanske DigiTimes at den neste iPhone vil bli utstyrt med hurtigmobilnettverket 4G. Ikke en helt utenkelig idé ettersom dette er en av utbedringene i den nye iPad-en. Og at 4G tross alt gir mer mening i en telefon, ettersom den oftest er med til områder uten WiFi. Ifølge Daring Fireball er det utfordringer med batterilevetid og stramme designkrav som så langt har hindret Apple å inkludere 4G i smarttelefonen.

Les også: Apple bekrefter at 4G ikke vil virke i Norge

Den tredje generasjonen av iPad ble utstyrte med 4G. Det forsterker sannsynlighetene for at Apple overvinner utfordringer med design og batterilevetid, og presser den samme teknologien inn i neste iPhone.

Kommer i 2012?

Tidligere rapporter har gått på at iPhone 5 ifølge trenden skulle lanseres sommeren 2012, men både den japanske nettsiden Macotakara.jp og de amerikanske Macrumors.com og iMore.com skriver at Apple vil bryte trenden og lansere telefonen utpå høsten, i september eller oktober.

Ifølge Macotakara vil utsettelsen markere en endring i lanseringstidspunktet for kommende appletelefoner, og skriver at fremtidige iphonemodeller vil bli lansert om høsten.

Den japanske nettsiden får støtte fra både Macrumors og iMore. Sistnevnte hevder dessuten at når iPhone 5 lanseres, så blir det med en quadcoreprosessor og stemmer i i forhold til støtte for nettverket 4G LTE.

Informasjonen er stikk i strid med hva 9to5mac.com meldte i slutten av januar 2012. Nettsiden siterte en kilde i Apples produsent Foxconn i Kina som hevdet fabrikken gjorde seg klar for en sommerlansering av telefonen.

- Vi har hørt fra en sikker kilde i Foxconn i Kina at iPhone 5, som den for tiden blir kalt, girer opp for produksjon, skriver 9to5mac.com.

Mini-iPad på vei?

Det er ikke til å komme utenom at iPad er litt i tyngste laget når du skal holde den i hendene over lengre tid, som på et fly eller selv pendlerbussen. Avdøde Steve Jobs hadde store motforestillinger mot en miniipad, men det har gått rykter det siste halvåret om at Apple skrur sammen en slik enhet i sine topphemmelige laboratorier.

Analytikere tror dessuten en minivariant av leserbrettet kan ruste Apple i kampen mot Kindle Fire.

Og nå skal en sjef i Samsung, som riktignok ikke er navngitt, ha fortalt Korea Times at selskapet produserer en skjerm på 7,85 tommer for Apple, til en dings som skal slippes i 2012 ...

Hva det er, om noe utover en prototyptest, er selvsagt ikke kjent. Vi kan bare si som Rudolf Blodstrupmoen: «Time will show».

Les også: Sniktitt: Vi har prøvekjørt nye iPad

Les også
iPhone kan få ansiktsgjenkjenning i 3D
Les også
Kommer iPhone 5 i juni?
Les også
Test av ti ungdomsmobiler
Les også
Så mye koster iPhone egentlig
Les også
iPhone kan få ny ladekontakt
Les også
– iPhone 5 får helt nytt design
Les også
– Apple skrotet iPhone 5
annonse