Tek.no

Nyhet

Dette er Tek.nos redaksjon

Møt gjengen som gir deg teknologinyheter, guider, featurestoff og Ekstra-saker hver eneste dag, året rundt.

Johannes Granseth
30 Okt 2014 16:09

Velkommen til nye Tek.no! Lanseringen av det nye nettstedet innebærer ikke bare at nettsidene har fått et nytt utseende, og at leserne av Hardware, Amobil, Mobilen og Akam nå får mye mer interessant lesestoff samlet på ett sted. Det har også skjedd store endringer bak kulissene.

Før nye Tek.no ble lansert, hadde hvert av nisjenettstedene våre sin egen redaksjon – med noen få journalister per redaksjon. Nå har vi samlet alle journalistene i det som er den største teknologiredaksjonen i Norge. På den måten får vi utnyttet all kunnskapen til journalistene på en mye bedre måte, og vi blir i stand til å lage enda grundigere tester, guider og nyheter enn vi kunne før sammenslåingen. Samtidig vil vi sørge for at alle lesere av Amobil, Hardware, Akam og Mobilen får alt det gode stoffet de har vært vant til å finne på disse nettstedene. Her er sju gode grunner til at vi tror du vil elske nye Tek.no »

Dette er redaksjonen som står bak Tek.no. I tillegg har vi åtte frilansjournalister som bidrar jevnlig.

Kurt Lekanger, fagredaktør i Tek.no.Foto: Tek.no

Kurt Lekanger (45)
Fagredaktør

Den nye redaksjonen ledes av Kurt, som kommer fra jobben som fagredaktør for Amobil.no- og Mobilen.no-redaksjonene. Kurt startet i Mediehuset Tek i januar 2012, og har de siste månedene jobbet sammen med nyhet- og featureredaktør Jørgen Elton Nilsen, redaksjonssjef Øystein Høie, vår egen utviklingsavdeling, og designbyrået Manual Design med å lage de nye Tek.no-nettsidene.

Før Kurt kom til Mediehuset Tek var han selvstendig næringsdrivende frilansjournalist med PC World/IDG, Dagens Næringsliv og Dine Penger på kundelisten, i tillegg til at han skrev og oversatte en rekke bøker om IT og fotografering.

Kurts karriere innenfor journalistikken startet på slutten av 80-tallet, da han fikk jobb som redaksjonssekretær i Norsk Datormagazin, et hjemmedatablad for Commodore 64- og Amiga-entusiaster.

– Det var utvilsomt kjøpet av min første Commodore 64 i ungdomsskolealder som vekket interessen min for datamaskiner og teknologi, sier Kurt.

Etter et lite avbrudd i det militære startet han opp som frilansjournalist, før han i 1993 begynte som journalist og senere testansvarlig i PC World Norge. I oktober 2000 ble Kurt redaktør for PC World, og senere ansvarlig redaktør for flere andre av IDGs titler. I 2006 begynte han å jobbe for Microsoft Norge, som ansvarlig for en del av innholdet på MSN.no. Etter et par år utenfor journalistikken, ble Kurt ansatt som journalist i Dagens Næringsliv – før han startet opp egen frilansvirksomhet noe senere.

Kurt har tilsammen nesten 25 års erfaring som journalist og redaktør.

Jørgen Elton Nilsen, nyhets- og featureredaktør i Tek.no.Foto: Tek.no

Jørgen Elton Nilsen, nyhet- og featureredaktør

Jørgen satte for første gang foten innenfor døra til det som i dag er Tek.no i 2005. De siste to årene har Jørgen fått holde rattet som fagredaktør for Hardware.no, hvor han fikk jobbe med det han selv omtaler som «et herlig team av dedikerte og kunnskapsrike teknologijournalister som brenner for akkurat det samme som leserne våre gjør». Det samme teamet er nå en del av Tek.no.

– Nå skal jeg få jobbe med denne gjengen for å dyrke de kategoriene jeg personlig interesserer meg mest for; dype og brede nyheter og featurereportasjer om teknologi, menneskene bak denne teknologien og hvilken kraft teknologien har i dag, sier Jørgen.

Han forteller at det som virkelig inspirer han er at teknologien ligger i bunnen av alt vi kjenner og gjør i hverdagen.

– Enhver historie handler til syvende og sist om teknologi, og det er historiene vi skal fortelle. Og vi skal presentere det for deg i et lekkert, moderne format tilpasset nettet. Jeg tror det kommer til å temmelig tøft.

Espen Irwing Swang, journalist i Tek.no.Foto: Tek.no

Espen Swang, journalist

Espen er antagelig den journalisten i Norge som har testet flest mobiltelefoner, og testing av mobiltelefoner og nettbrett er fortsatt noen av de viktigste arbeidsoppgavene hans.

Han har jobbet som journalist siden 1987, og har tidligere jobbet som nyhetsjournalist og programvert i TV3, og ABTV, i tillegg til TV-produksjon i Strix.

– Jeg har alltid vært interessert i å finne ut av hvordan ting virker, og bygget min egen telefon på midten av 70-tallet. Den bestod av sprengtråd og deler fra gamle kassettspillere. Men den fungerte såpass at jeg kunne snakke med kompisen min som bodde i nabolaget noen hundre meter unna.

Espen jobbet i IT-avisen fra 1999 til 2003, da han ble ansatt i Teleavisen som fagredaktør for Mobilen.no. Noen år senere ble dette nettstedet kjøpt opp av A-pressen – som senere ble til Amedia. Der fortsatte Espen med å skrive om smartmobiler og mobilteknologi for Mobilen.no og Amobil.no.

Espen har kjørt ambulanse, vært redningsklatrer og han har jobbet som sonaroperatør på ubåt. Han er opptatt av hørsel, og er autorisert audiometrioperatør.

– I jobben som sonaroperatør lærte jeg mye om hvordan man kan trene hørselen. Med god trening kan du høre hvor mange propeller et skip har, hvor mange blader det er på hver propell, turtallet og hvor dypt i vannet fartøyet stikker. Det er grei kunnskap å ha med seg også når du tester hodetelefoner eller lyden i mobiler.

Espen holder fremdeles førstehjelpskurs på fritiden, i tillegg til at han studerer juss.

Vegar Jansen, journalist i Tek.no.Foto: Tek.no

Vegar Jansen, journalist

Vegars datainteresse startet for som så mange med Commodore 64 på 80-tallet engang, og derfra gikk veien til Amiga og PC et tiår senere. Vegar har en mastergrad i informatikk med mediekunnskap som breddefag.

– Jeg har aldri hatt ambisjoner om å bli journalist, men etter endt utdannelse var faktisk IT-arbeidsmarkedet så labert at jeg i ren desperasjon søkte på en annonse som testjournalist for en nettpublikasjon. Og traff så mange korrekte taster at jeg overraskende nok ble tilbudt en jobb, sier Vegar.

Han har siden 2006 jobbet fulltid som det han selv kaller «nettsmører». I tillegg til nyhetsskriving er det testingen som har tatt det meste av tiden. Vegar har hatt ansvaret for et stort antall tester av bærbare PC-er, samt noen stasjonære, noen skjermkort, mobiltelefoner, musikkspillere, NAS-er og diverse annen digital moro. I tillegg har han skrevet guider, artikler om ny teknologi, samt tips og triks om det meste.

Før Vegar kom til Tek.no har han hamret tastaturer i redaksjonene til DinSide Data, Teknofil og naturligvis Hardware.

Rolf B. Wegner, journalist i Tek.no.Foto: Tek.no

Rolf B. Wegner, journalist

Rolf B. Wegner har vært med på lasset siden 1999, den gang Hardware.no var en helt ny nettside. Formelt sett er han utdannet jurist.

– Men jeg synes det er mye morsommere med datamaskiner og ulike tekniske dingser, og har blitt værende her, forteller Rolf.

Det meste fanger interessen hans, selv om det er kabinetter som er det aller mest spennende. I redaksjonen jobber Rolf med å teste alt fra PC-komponenter og nettverksrutere, til å skrive dybdestoff om ny og spennende teknologi.

Andre ting som står høyt opp på listen er lyd- og bildeprodukter.

Rolf er den eneste i redaksjonen med tre skjermer, og den eneste som på død og liv skal ha rørforsterker til en av de mange parene med hodetelefoner som ligger og slenger rundt.

Ole Henrik Johansen, journalist i Tek.no.Foto: Tek.no

Ole Henrik Johansen

Ole Henrik Johansen har siden tidenes morgen hatt interesse for alt som har med teknologi å gjøre, spesielt når det kommer til spill. Commodore 64 ble første spillplattformen som ble tatt i bruk, før ferden gikk via SNES og overklokkede datamaskiner rundt slutten av 90-tallet.

Formelt er Ole Henrik utdannet IT-ingeniør fra NITH, men startet sin yrkesaktive karriere i butikklokalene til Euronics på Ski, foruten noen sommerjobber før det. Her ble det mye helgejobbing mens studiene pågikk, hvor Ole Henrik blant annet brukte mye tid på å installere nye TV-oppsett hos kunder. Ved en ren tilfeldighet ble han introdusert til en jobbstilling i Teknofil.no som TV-tester tilbake i begynnelsen av 2008, og har siden den gang hatt dette som sitt spesialfelt – først i Teknofil og de siste årene hos Hardware.no

– Planen var å drive med IT-utviklinger i et eller annet selskap, men som så mange andre endte jeg opp med å jobbe med noe annet enn det jeg utdannet meg til. Det å kunne jobbe med noe som på en måte også er en hobby er noe jeg ikke angrer på, forteller Ole Henrik.

I Tek.no vil Ole Henrik fortsette å kikke på nye spennende TV-produkter, i tillegg til å skrive alt fra nyheter til guider. Utenom TV blir det dessuten testing av en og annen mobiltelefon, digitale nyvinninger i hjemmet, og andre spennende duppeditter som kommer på markedet.

På fritiden liker Ole Henrik godt å koble av alt fra fotball til fiske. Som regel blir det tid til en fotballkamp eller to i løpet av uken, og fiskestanga hentes frem så fort anledningen byr seg.

Anders B. Smedsrud, journalist i Tek.no.Foto: Tek.no

Anders B. Smedsrud, journalist

Anders har alltid vært interessert i ting med, eller på, skjerm. Først var det Nintendo det gikk i, men etter hvert ble datamaskiner en skikkelig tidstyv. Anders har en bachelor i datateknologi fra Høgskolen i Oslo, og har vært ansatt i Hardware.no – nå Tek.no – siden 2013.

– Med en trang til å skru og forbedre litt her og litt der, på steder man bare burde latt være i fred, har jeg nesten fått et permanent blått filter på øynene etter alle blåskjermene jeg har glant inn i, forteller Anders.

Han starter dagene med pendling fra Hokksund til Oslo, og vel inne på kontoret er testing av datamaskiner det han jobber mest med.

– Jeg foretrekker min MacBook mens jeg jobber, men en selvbygget Windows-PC regjerer hjemme, avslører han.

På kveldstid er det TV-serier og løpeturer i skogen som prioriteres, i den rekkefølgen. Det blir også noen turer på driving rangen, selv om han bedyrer at han ikke har tid til å spille golf.

Finn Jarle Kvalheim, journalist i Tek.no.Foto: Tek.no

Finn Jarle Kvalheim, journalist

Finn Jarle er redaksjonens mobilguru, og det er ikke den ting vi ikke kan spørre Finn Jarle om. Og han har alltid svar.

Han begynte hos oss i 2009, da som journalist i Amobil.no og Mobilen.no – som nå er en del av Tek.no. Før det jobbet han i butikkjeden Expert, og var avdelingsleder for tele og data i en av butikkene i Bergen. Han har vært vikar hos ITavisen en periode, og har studert medievitenskap ved Universitetet i Bergen.

– Jeg har alltid vært veldig glad i alle typer teknologi, og mobiltelefoner spesielt. Som liten flyttet jeg på knappen som valgte mellom 220v og 110v på PC-en min, i en innsats for å spare strøm. Jeg endte opp med en besparelse på nesten 100 prosent, i tiden det tok å skaffe tak i en ny strømforsyning. Underveis har jeg deltatt aktivt i ulike nettfora, og skrevet betydelige mengder tekst om alt mellom himmel og jord. Svært ofte med utgangspunkt i dingser og teknologi.

Finn Jarle dekker alle sider av telebransjen, men jobber mest med testing av mobiltelefoner, nettbrett og tilbehør. I tillegg liker han å reise, og er stadig vekk å se som utskremt medarbeider på en eller annen internasjonal pressekonferanse ett eller annet sted i verden.

– Fritiden min fylles for en stor del av musikk og TV-serier, med en tur ut i Lillomarka her og der for å koble av. Siden det også er en hobby å trykke på nye dingser, blir det veldig ofte til at jobb og fritid glir litt over i hverandre. På fritiden har jeg større frihet til å ta meg den tiden jeg trenger for å finne ut om noe jeg lurer på stemmer, eller til å bli enda bedre kjent med nye produkter enn jeg rekker på kontoret.

Varg Aamo, journalist.Foto: Tek.no

Varg Aamo, journalist

Varg har vært med oss siden 2012, og har siden den gang testet bortimot et hundretalls forskjellige skjermkort, SSD-er og andre produkter. I perioder har han også fungert som fagredaktør for Hardware.no, men det er likevel guider, featurestoff og nyheter som har stått øverst på timeplanen de fleste dager.

– Det beste med å jobbe i Tek er muligheten til å virkelig fordype seg i stoffet, og stoffet vårt er teknologi. Siden teknologi gjennomsyrer hvert eneste lille aspekt ved verden omkring oss betyr det at jeg kan skrive om nærmest hva som helst, så grundig som jeg vil – og i prosessen både øke min og lesernes forståelse for hvordan alt henger sammen, sier han.

Når han ikke sitter begravet i forbrukerteknologi på testlabben, eller sitter i telefonen med alt fra biologer til advokater, har Varg derfor reist verden rundt for å samle informasjon om alt fra VR-briller til lyntog. Han har tidligere jobbet med blant annet webutvikling, kommunikasjonsrådgivning og journalistikk, og er utdannet innen medievitenskap ved Universitetet i Oslo.

Kjersti Stuestøl, journalist.Foto: Tek.no

Kjersti Stuestøl, journalist

Kjersti er redaksjonens fotoentusiast. Hun sparte til sitt første kamera allerede som 8-åring og brukte alle lommepenger på fremkalling og Sad Sam-tyggis. Kjersti har en bachelor i fortelling og kommunikasjon fra Høgskolen i Vestfold.

Hun har vært med siden oppstarten av Tek.no i 2008 og hadde noen år hos Gamer før hun i 2013 vendte tilbake til Akam.no. Der har hun testet kameraer, skrevet guider og bidratt til å spre entusiasme for fotografering.

– Mer enn en gang har jeg fått en litt snodig blikk av forbipasserende når jeg har nistirret på utstyret deres. Fotoutstyret, altså. Må jo se hva det er for noe, hva ulike folk bruker, sier hun.

Når hun ikke er ute og leker seg med det nyeste kameraet som skal testes, mater Kjersti surdeigen sin og fryder seg over duften av nybakt brød. Hun er også lidenskapelig opptatt av store båter og gleder seg allerede til neste båttur.

Her er sju grunner til at vi tror du vil elske nye Tek.no »

annonse

Les også