Nyhet

Sonys første buede TV koster deg 70 000 kroner

Vi tok en nærmere kikk på nykommeren.

Berlin/Tek.no: De første IFA-dagene er mer eller mindre over, og de fleste produsentene har fått vist frem helt nye produkter. Sony slapp ingen nye TV-er på pressekonferansen sin, men benyttet sjansen til å vise frem de som nylig har blitt annonsert, altså S90.

S90-serien skal føyes inn ved siden av X90 og X85, som er toppmodellene fra Sony. Forskjellen ligger i at S90-modellene vil være kurvet, slik som blant annet Samsungs sine modeller. S90 vil ikke ha en like aggressiv kurving, men satser mer på en mellomløsning.

Samsung har over halve markedet

Den europeiske toppsjefen, Masaru Tamagawa, kunne stolt fortelle om hvordan det generelle TV-salget hadde vokst med voksne 70 prosent i Europa, og at Sony siktet seg inn på en markedsandel på 30 prosent for 4K-TV-er. Dette er et marked som i stor grad domineres av Samsung, som kan briske seg med en markedsandel på hele 60 prosent innen 4K-TV-er.

Fra gårsdagens pressekonferanse.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Samsungs markedsandel kan nok henge sammen med modellutvalget, som spenner over 17 ulike varianter. Sonys representater på IFA kan fortelle oss at satsningen på buede TV-er kommer grunnet Samsungs suksess på området.

Del av en større strategi

De to nye modellene var naturlig nok et ledd i denne strategien. Blant fortrinnene som Tamagawa trakk frem var at mye av produksjonsutstyret som brukes til innholdsproduksjonen kom fra nettopp Sony. I tillegg har de lenge hatt sin Triluminos-teknologi, som skal gi et enda bedre bilde. Dette mente de at konkurrentene nå hadde begynt å lage sine egne varianter av, men at Sony lå foran grunnet lang erfaring.

Det ligger litt i kortene at de nye modellene støtter Triluminos-teknologien, noe som gir et bredere fargerom, som igjen gjør at hele bildet fremstår som mer levende. Sony har også puttet inn oppskaleringsteknologien 4K X-Reality PRO, som skal skalere opp HD-innhold.

Siden X-serien består av toppmodellen, får de i tillegg X-Tented Dynamic Range Pro-teknologi, noe som innebærer at hvert enkelt LED-lys i panelet dimmes, som gir en hvitere hvitfarge og et dypere sortnivå.

TV-ene kommer på markedet i oktober, men allerede når dørene lukkes på IFA om noen dager vil det være mulig å forhåndsbestille dem. Veiledende vil 65-tommeren komme på 35 000 kroner, mens 75-tommeren vil koste hele 78 000 kroner.

Ikke spesielt billig kanskje, men Sony påpeker at de også har rimelige modeller med 4K. Den de regner med at vil bli storselgeren er en 55-tommers 4K-TV til rundt 17 000 kroner.

Sony imponerte oss stort med en av sine rimeligere modeller:
Denne Sony-TV-en er det beste kjøpet til under 10 000 kroner »

Les også
Ny 4K-TV blir skikkelig billig
Les også
– Dette er årets beste TV-modeller
Les også
Sony lanserer toppspekket UHD-TV
annonse