Tek.no

Nyhet

Google vil lage et annonse-fritt Internett

Slipp reklamer for en liten slant i måneden.

Google/Teknofil.no
24 Nov 2014 12:32

Annonser er uten tvil den største inntektskilden på nettet. Du er kanskje ikke glad i dem, men de har blitt et nødvendig onde de fleste som surfer rundt på nettet må leve med.

Google tror imidlertid det finnes en annen løsning. De jobber nå med en tjeneste kalt Contributor, som lar deg betale betale en månedlig sum for å slippe Google-annonser.

Tjenesten ble lansert forrige uke, og har i startfasen bare en håndfull nettsider med seg: Urban Dictionary, The Onion, Science Daily, WikiHow, Mashable og Imgur.

Slik fungerer det

For å benytte deg av tjenesten må du først registrere deg hos Google Contributor (det er en venteliste). Når du har registrert deg, velger du hvor mye støtte du vil gi nettsidene i programmet hver måned. Du får tre valg: Én dollar, to dollar eller tre dollar, eller omtrent 7, 14 og 21 kroner.

Jo mer du betaler, desto mer støtte gir du til nettsidene som er med i programmet.

Når du har angitt hvor mye du vil betale, vil bannerne på nettsidene byttes ut med «Takk for at du støtter nettstedet»-meldinger. Annonse-sonene vil altså fortsatt være der, men uten reklamer.

Det er også greit å merke seg at det kun er annonser levert via Googles egne annonsesystem som vil bli erstattet, og ikke andre bannere på nettet.

Kan bli en «game changer»

Skulle Googles eksperiment tiltrekke seg nok interesserte, både blant brukere og nettsteder, kan dette bli starten på noe stort. Abonnementsløsninger har tidligere vist seg å være et populært alternativ til enkeltbetalinger eller reklamefinansiering. Spotify, Netflix og vårt egne Tek Ekstra-abonnement er gode eksempler på dette, hvor brukere har betalt for fri tilgang til innhold, helt uten reklame.

Hva synes du om Googles tiltak? Diskuter gjerne hva du synes om annonsering på nettet i kommentarfeltet nedenfor!

Spotify har kuttet prisene:
Spotify lanserer familieabonnement til lavere pris »

(Kilde: Independant)

annonse

Les også