Til hovedinnhold

Denne skal gi Chromecast hard konkurranse

Gammel ringrev med pinnebasert streaming.

Ruko

Streamingselskapet Roku er på banen med en skikkelig utfordrer til Googles Chromecast. Vi snakker her om en ørliten mediepinne, på størrelse med en minnepinne, som du putter rett i HDMI-porten på TV-en din.

Roku Streaming Stick kommer med hele 1200 kanaler tilgjengelig, 31 000 filmer og blant annet Netflix og YouTube. Antallet tilgjengelige kanaler og filmer gjelder for USA. Som en liten bonus kan du selvfølgelig også sende innhold fra telefonen eller nettbrettet ditt.

Slike minienheter som Streaming Stick er normalt svært enkle greier, men Roku har fått plass til en grafisk brukergrensesnitt og det følger også med en dedikert fjernkontroll.

Kan styres via telefonen

En fjernkontroll har både fordeler og ulemper, den trekker prisen opp og skaper mer rot i fjernkontrollsamlingen. Samtidig er litt av poenget av man nettopp skal kunne styre enheten via telefonen. Fordelen med en fjernkontroll er åpenbare, den ligger der og er alltid tilgjengelig for alle og enhver som vil bruke Streaming Stick-en.

Enheten kan få strøm via en passende USB-port, dersom TV-en din har en slik tilgjengelig. Alternativt kan du gi dem strøm via en overgang og en vanlig stikkontakt.

Enheten støtter en rekke trådløse standarder, rent bortsett fra den siste 802.11ac-varianten, og trafikken kan krypteres med WEP, WPA og WPA2.

Prisen er satt til 50 amerikanske dollar, og enheten er tilgjengelig for forhåndsbestilling via Rokus nettsider. Antatt levering er i april.

Streaming via en pinne rett i HDMI-porten er genialt:
Sjekk hvordan Chromecast gjorde det i vår test »

(Kilde: Ars Technica)

Mer om
annonse