Til hovedinnhold

– 60-tommers iTV kommer i år

Og den vil styres av en iRing, ifølge analytiker.

Ryktene om at Apple skal lansere sin egen TV har svirret i årevis, og et av de heteste tipsene har vært at TV-en vil komme utstyrt med stemmeassistenten Siri.

Nå kommer enda flere spesielle rykter på banen, og denne gangen med konkrete tips angående skjermstørrelse, pris og at «fjernkontrollen» blir en ring.

Én ring skal samle dem

Tradisjonen tro har ringen blitt døpt «iRing», og tipset stammer fra analytikeren Brian White fra avisen Topeka Capital. Han har fulgt med på spekulasjonene om Apple-TV-en i lang tid, og kommer med de interessante påstandene i en rapport han skrev etter å ha besøkt komponentleverandører.

Ifølge White vil «iTV» bli lansert i år, få en størrelse på 60 tommer og en prislapp på mellom 1500 og 2500 dollar (8700 og 15 000 kroner).

Det mest oppsiktsvekkende er likevel ideen om en ring som fjernkontroll. Mens andre produsenter går inn for enkel gestkontroll uten ekstra dilldall, mener altså White at Apple vil kjøre sin egen vri med en ring i stedet.

En annen nyhet er «iTV mini», som kan være en trådløs teknologi som overfører innhold fra TV-en til en iDings. Om alt dette stemmer lar seg vanskelig verifisere, ettersom Apple aldri kommenterer rykter og spekulasjoner om sine produkter – enten de er gitt ut eller ei.

– Kjedelig analyse

Nettstedet Digital Trends er ikke spesielt imponert over analysen til Brian White, og skriver at analysen om prisanslaget er rimelig kjedelig, ettersom den plasserer seg trygt blant nåværende prisnivå på samme type TV-er.

Nettsiden mener at det ville ha vært mer interessant med en analyse om hvordan Apple kan tjene penger på tjenester og egenskaper i selve iTV. Medieboksen Apple TV kan kanskje gi noe av svaret på dette, men det gjenstår å se. Digital Trends spør rett ut:

«Hva vil iTV bringe på bordet som vil fornye TV-en slik vi kjenner den i dag?»

Tidligere Apple-direktør John Sculley er sikker i sin sak:
– Apple vinner TV-krigen »

(Kilder: Digital Trends (1), Digital Trends (2))

Les også
– TV-er sitter fremdeles fast på 70-tallet
Les også
– Apple slipper en 65-tommers TV i 2014
Les også
Microsoft mobber Apple med Siri
Les også
– Apple vinner TV-krigen
Les også
Foxconn-sjef bekrefter iTV
Les også
– Apple lanserer en Siri-basert TV før 2013
Les også
Apple HDTV på vei?
Les også
Får vi se Siri på Apple TV?
annonse